Maersk Drilling skærer 250-300 stillinger i Nordsøen

Hårde tider i oliebranchen får Maersk Drilling til at skære stillinger i blandt andet Danmark.

Maersk Drilling lider under de hårde tider i oliebranchen, og det betyder, at man vil skære ned på bemandingen i Nordsøen. (Arkivfoto)

Maersk Drilling lider under de hårde tider i oliebranchen, og det betyder, at man vil skære ned på bemandingen i Nordsøen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Coronakrisen og et oliemarked, der har oplevet store prisfald, får Maersk Drilling til at reducere sin bemanding i Nordsøen med 250-300 stillinger.

Det oplyser Maersk Drilling i en pressemeddelelse fredag.

Stillingerne forsvinder fra Danmark, Norge og Storbritannien, uden at det er angivet, hvor mange stillinger der skæres hvor.

Maersk Drilling udlejer borerigge og boreskibe. Derfor hænger selskabets resultater blandt andet sammen med, om det er gode tider i oliebranchen.

I takt med at de forskellige landes myndigheder har lukket lande ned for at inddæmme smitten med coronavirus, er olieforbruget drastisk reduceret på verdensplan.

Derudover indledte Saudi-Arabien i marts en priskrig med Rusland ved at skrue op for produktionen.

Det har ført til en lavere oliepris og derfor hårdere tider i oliebranchen. I januar var prisen på olie fra Nordsøen oppe over 68 dollar. Siden er den dykket under 25 dollar.

Udviklingen har taget Maersk Drillings markedsværdi på aktiemarkedet med sig i faldet. Den er faldet med 66 procent siden årsskiftet til lidt over seks milliarder kroner.

12. april indgik en række af de store olieproducerende lande en aftale om at sænke produktionen fra maj.

Maersk Drilling var tidligere en division i Mærsk-koncernen, men forretningen blev sendt på egne ben i april sidste år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.