Mærsk fjerner 4000 stillinger

Maersk Line dropper skibskøb og nedlægger 4000 stillinger på grund af sløje udsigter for containersejlads

Arkivfoto: Michael Kooren, Reuters

Arkivfoto: Michael Kooren, Reuters

KØBENHAVN:Udsigterne for skibsfragt af containere er så nedslående, at verdens største rederi på området, danske Maersk Line, nu skruer op for sit spareprogram.

Inden udgangen af 2017 vil rederiet, som indgår i A.P. Møller-Mærsk-koncernen, nedlægge mindst 4000 job, mens salgs- og administrationsomkostningerne skal sænkes med 250 millioner dollar om året.

- Vi er på en rejse, som skal transformere Maersk Line. Vi vil lave organisationen smallere og mere simpel. Vi vil forbedre vores kundeoplevelse digitalt og på samme tid arbejde så effektivt som muligt, siger Søren Skou, containerrederiets topchef.

Selskabet meddeler, at man vil forsøge reducere bemandingen gennem naturlig afgang og dermed mindske antallet af fyringer.

- Vi er færre folk i dag end for et år siden. Vi vil være færre næste år og året efter igen. Det er ikke nemme beslutninger at træffe, men det er nødvendige skridt for at transformere industrien, siger Søren Skou.

Faldende efterspørgsel

Rederiet mærker faldende efterspørgsel, og der er derfor ikke brug for den forventede mængde skibskapacitet.

Derfor har man valgt ikke at benytte en option på køb af seks nye containerskibe med en kapacitet tæt på 20.000 tyvefodscontainere, ligesom man også har takket nej til to mindre skibe med plads til 3600 tyvefodscontainere.

Desuden har rederiet besluttet at udskyde beslutningen om, hvorvidt man vil benytte en option på otte skibe med kapacitet til 14.000 tyvefodscontainere.

Maersk Line er det største forretningsben i A.P. Møller-Mærsk-koncern og laverede i 2014 over halvdelen af koncernens samlede omsætning.

Containerrederiet havde sidste år et overskud på 2,3 milliarder dollar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.