Mærsk forventer et lidt dårligere 2015

A.P. Møller - Mærsk Gruppen regner med at komme ud af 2015 med et lidt dårligere resultat end i 2014.

Mærsk boreplatform. Foto: Mærsk/POLFOTO/arkiv
25. februar 2015 09:11 - Opdateret 25. februar 2015 09:25

Den lave oliepris undgår ikke at påvirke A.P. Møller - Mærsk Gruppens resultat for 2015, i hvert fald ifølge selskabets egne prognoser.

I årsrapporten for 2014 angiver koncernen, at man forventer et underliggende resultat på fire milliarder dollar mod 4,1 milliarder sidste år.

Det skyldes i høj grad Mærsk Oil, hvor forventningen er "et betydeligt dårligere resultat" end sidste år, hvor man lave et overskud på én milliard dollar.

Meget vil afhænge af, hvordan olieprisen udvikler sig, men forretningen løber ifølge selskabets egne prognoser lige præcis rundt ved en oliepris på mellem 55 og 60 dollar pr. tønde råolie.

Lige nu ligger prisen på lige knap 59 dollar pr. tønde, men i januar var den nede at vende i 50 dollar. Sidste år var den gennemsnitlige salgspris helt oppe på 99 dollar pr. tønde.

Usikkerheden betyder dog ikke, at man skruer ned for olieaktiviteterne her og nu. Det forventes, at udgifterne til udforskning af nye felter kommer til at ligge på nogenlunde samme niveau.

På positivsiden forventes fragtdivisionen Mærsk Line at klare sig bedre i år, både takket være en ny samarbejdsaftale med rederiet MSC, samtidig med at man forudser en øget efterspørgsel på skibsfragt på mellem tre og fem procent.

Koncernens strategi er dog ved at blive gennemgået, blandt andet med henblik på at forberede sig til den nye virkelighed i oliebranchen.

Derfor kan det være, at man ændrer kurs i løbet af året. Det vil i givet fald blive meddelt i forbindelse med fremlæggelsen af halvårsregnskabet for 2015, lyder det.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...