Maersk Line fyrer 250 i København

Maersk Line skal fyre 400 ansatte - og langt de fleste fyringer bliver i København. Det oplyser selskabet.

Maersk Line fyrer 250 i København

Containerselskabet Maersk Line fyrer 400. Heraf skal de 250 findes i København, oplyser selskabet. Selskabet er en del af A.P. Møller-Mærsk.

Fyringerne sker, fordi man skal reorganisere hovedkontoret, hedder det. Planen for, hvordan det skal se ud, bliver fremlagt den 12. juni.

Reorganiseringen ligger i tråd med de forandringer, som Maersk Line har gennemgået siden 2008.

- Vi vil lave en succesfuld forretning, som leverer acceptable overskud til vores aktionærer. Og det medfører, at vi udfordrer os selv til at have en så effektiv organisation som muligt, siger Søren Skou, direktør i Maersk Line.

Lige nu er der 2200 ansatte, der er ansat på hovedkontorerne i København, London, Singapore, Mumbai og i Pune i Indien og Manila. Men de skal nu være omkring 400 færre.

Meningen er, at reorganiseringen skal styrke Maersk Lines fokus på kunderne og markedet. Blandt andet er det meningen, at man skal kunne beslutte ting hurtigere, når der bliver færre ansatte. Processen med at skære til blev sat i gang i marts i år.

Hele A.P. Møller-Mærsk kom med regnskab for et par uger siden for første kvartal af 2012, og her gik Maersk Line i blodrødt.

Priskrig på fragtraterne og høje brændstofpriser sendte containerrederiet ned med et underskud i første kvartal på 3,4 milliarder kroner mod et overskud i samme periode året før på 2,5 milliarder kroner.

Maersk Line har allerede sat prisen på at fragte containere mellem Europa og Asien op - men man venter ikke at få vendt de røde tal på bundlinjen til sorte i dette år.

Maersk Line er verdens største containerrederi og står for 42 procent af omsætningen i konglomeratet A.P. Møller-Mærsk.

Maersk Line har samlet 25.000 ansatte på verdensplan.

/ritzau/