Maersk Oil vil lukke tre oliefelter i Nordsøen

200 job er i fare, fordi Mærsk-selskab vil spare omkostninger. Lave oliepriser er årsagen.

Oliepriserne er efter den seneste nedtur igen nede i et niveau, hvor det er svært at tjene penge på at hente det sorte guld op af jorden.

Derfor har Maersk Oil, som er et selskab under A.P. Møller-Mærsk, nu bedt om lov til at lukke tre oliefelter i den britiske del af Nordsøen før tid, fordi det simpelthen ikke er rentabelt at fortsætte udvindingen.

- Maersk Oil UK vil indgå i samtaler med olie- og gasmyndighederne for at søge om tilladelse til at slutte produktionen fra Janice-faciliteten i andet eller tredje kvartal af 2016.

- Til den tid vil den økonomiske genrejsning af installationen være maksimeret, skriver Maersk Oil ifølge Ritzau Finans i en meddelelse.

Beslutningen kommer til at koste arbejdspladser, når den bliver ført ud i livet.

- Alle muligheder vil blive undersøgt gennem den britisk ledede konsultationsproces for at minimere effekten på arbejdspladser, men det er muligt, at omkring 200 job bliver påvirket.

- Det her er en meget foruroligende periode for vores kolleger, og selskabet vil tilbyde så meget støtte som muligt gennem denne proces, siger Gretchen Watkins, der er driftsdirektør for Maersk Oil, i pressemeddelelsen.

Maersk Oil vil i samme omgang indføre et nyt rotationsprincip i sin britiske afdeling, hvor de ansatte fremover arbejder tre uger og siden holder tre uger fri.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.