Frederikshavn

Mærsk-rig forlader Frederikshavn

Mærsk Guardian ombygget fra borerig til beboelsesrig har fundet sted på Orskov i Frederikshavn

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Susie Skov

FREDERIKSHAVN:En tidligere Mærsk borerig, Mærsk Guardian, der har ligget i Frederikshavn gennem et længere stykke tid, sejlede lørdag over middag ud fra havnen i Frederikshavn.

Efter at have tilbragt mere end et år i Frederikshavn er ombygningen af Maersk Guardian fra operationel borerig til beboelsesrig nu færdiggjort.

Hovedopgaven bestod i at konstruere og installere det nye beboelsesmodul med plads til 149 personer i enkeltmandsværelser. Under opholdet i Frederikshavn har Maersk Guardian også gennemgået et såkaldt 5-års eftersyn, hvilket indebærer et grundigt eftersyn samt overhaling af riggens struktur, kraner, redningsbåde og så videre.

Maersk Guardian skal påbegynde en femårig kontrakt med Maersk Oil, hvor hun skal anvendes til beboelse i forbindelse med forskellige felter i den danske del af Nordsøen. Første lokation bliver Tyra Øst.

Igennem processen er der blevet anvendt services fra flere lokale firmaer. Herunder kan nævnes Scanel, Orskov, BlueWater, TESS, SOS og Nordrep. Derudover har mandskabet været indlogeret på den lokale ’Herman Bang Bed and Breakfast’ siden riggen ankom tilbage i august sidste år.

Beslutningen om at lade "Maersk Guardian" ombygge traf Maersk Drilling i december 2015, da man fandt en kunde til riggen hos søsterselskabet Maersk Oil baseret på en femårig kontrakt med to års option som beboelsesplatform i den danske del af Nordsøen, fremgår af en artikel på soefart.dk

Efter at riggen har fået fjernet alt sit boreudstyr, som enten er solgt til fortsat i offshore industrien eller som skrot, er der efter planen anbragt et nyt beboelsesmodul på riggen.

Riggen er bygget tilbage i 1986 i Japan, og ombygningen til beboelsesrig, der skal rumme plads til 142 personer plus alle de faciliteter - fra kabys og messer til dagrum, kontorer - er en slags levetidsforlængelse for den store konstruktion, der ellers kunne være endt med at blive lagt op.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.