Mærsk sælger ud af Danske Bank-aktier

A.P. Møller - Mærsk oplyser, at man sælger sine aktier i Danske Bank

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

KØBENHAVN:A.P. Møller - Mærsk er på vej ud af Danske Bank. I sin årsrapport for 2014 oplyser selskabet, at man har besluttet sig for at frasælge sine aktier i Danske Bank.

Det sker for at fokusere aktiviteterne i koncernen, hedder det.

- Vi har længe mødt et ønske fra aktionærer om, at virksomheden sælger sine aktier i Danske Bank, siger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

Papirerne bliver dog i huset, for samtidig meddeler A.P. Møller Holding - som er ejet af A.P. Møller Fonden - at man overtager størstedelen af A.P. Møller - Mærsks ejerandel i banken, svarende til 15 procent af den samlede aktiekapital.

Støtter op om banken

Dermed vil holdingselskabet sammenlagt eje 17,98 procent af aktierne, og målet er ved yderligere køb at øge andelen til 20 procent.

- Det sikrer, at banken har en aktionær med et langsigtet perspektiv på ejerskabet, som kan støtte op om banken og dens udvikling - også fremover, siger Ane Uggla, formand for A.P. Møller Holding.

Sidste år solgte A.P. Møller - Mærsk også sin andel i Dansk Supermarked. Den overtog samarbejdspartneren Salling Gruppen.

A.P. Møller - Mærsk er for nuværende den største enkeltaktionær i Danske Bank.

Provenuet fra salget af aktierne bliver udloddet til A.P. Møller - Mærsks aktionærer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.