Mærsk sender borerig til Frederikshavn

Boreriggen Maersk Guardian til Orskov Offshore - netværk af lokale virksomheder står klar til at få del i renoveringsopgave

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

For Torben Gregersen, adm. direktør i Offshore Base Scandinavia (tv) og Bjørn Strandos, senior project manager i Orskov Offshore, er det en meget vigtig reference, at boreriggen Maersk Guardian nu kommer til Frederikshavn Havn.

FREDERIKSHAVN:Først var det Hirtshals, der fik opgaverne med at renovere to borerigge for Maersk Drilling. Nu kommer turen så til Frederikshavn.

I næste uge ankommer boreriggen Maersk Guardian til Frederikshavn Havn, hvor den skal lægges op i foreløbig tre måneder hos Orskov Offshore. Oplægningen sker som følge af afmatningen i oliesektoren. Senere kan en egentlig renovering komme på tale. I givet fald forventes en del af opgaverne at blive udført af nogle af de 34 nordjyske virksomheder, der er organiseret i netværket Offshore Base Scandinavia. De har erfaringer med borerigge, både fra de to renoveringer i Hirtshals og i andre sammenhænge.

- Når Maersk Drilling valgte Frederikshavn mellem flere andre havne, skyldes det ikke mindst det meget stærke netværk i Offshore Base Scandinavia, siger Torben Gregersen, adm. direktør i Offshore Base Scandinavia.

- Flere af virksomhederne er jo allerede leverandører til Maersk Drilling, og deres kompetencer, erfaring og renommé har helt klart været med til at bane vejen. Det samme har naturligvis det faktum, at Maersk Guardian sammen med en anden rig tidligere har været under reparation i Hirtshals af de samme virksomheder, siger Torben Gregersen.

Det er første gang, en nordjysk virksomhed bliver hovedentreprenør på en rig-opgave, og det er første gang, Frederikshavn lægger havn til en borerig. Både for Orskov og havnen kan ordren blive et gennembrud.

Hos Orskov Offshore siger projektleder Bjørn Strandos:

- Vi har tidligere haft opgaver på de store borerigge, men det har været offshore. Maersk Guardian bliver den første borerig i Frederikshavn Havn, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan, når vi er på hjemmebane.

På Frederikshavn Havn er man midt i en markant udvidelse af havnen, der blandt andet skal give bedre plads til de store borerigge. Havneindsejlingen skal udvides til 200 meter, mens de eksisterende bassiners dybde allerede er tilstrækkelig til en rig som Maersk Guardian, der med sine tre ben på 157 meter rager langt i vejret og dermed bliver et nyt vartegn for Frederikshavn i den tid, riggen er lagt op.

- Vi har arbejdet på tiltrækning af borerigge siden 2012, og derfor har det stor betydning for os, at vi nu kan bekræfte ankomsten af Maersk Guardian kort tid efter, at vi har offentliggjort planerne for vores havneudvidelse. Vi håber, det kan blive et gennembrud for havnen, siger Mikkel Seedorff Sørensen, direktør for Frederikshavn Havn.

Også Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) glæder sig:

- Boreriggen kommer med sin placering i Frederikshavn til at kunne ses helt fra Skagen. Den skaber et synligt bevis på, at Vendsyssel er et område med stærke maritime kompetencer. Men vi tror også på, at den bliver et vartegn for de muligheder, der er i Frederikshavn Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.