Magasin idømt stor erstatning for fotos af topløs Kate

Et fransk magasin skal betale 100.000 euro i erstatning for fotos af topløs hertuginde Kate i 2012.

Se og Hør med billeder af Hertuginde Kate tilalle Foto: Scanpix/Torkil Adsersen

Se og Hør med billeder af Hertuginde Kate tilalle Foto: Scanpix/Torkil Adsersen

En fransk domstol har tirsdag afgjort, at et magasin skal betale 100.000 euro, omkring 744.000 kroner, i erstatning for at have bragt fotos af en topløs hertuginde Cathrine af Cambridge i 2012.

Domstolen dømte også chefredaktøren af det franske magasin Closer og bladets ejer til hver at betale en bøde på 45.000 euro (omkring 335.000 kroner).

Bøden var den højst mulige på området.

De stærkt kornede fotos af hertuginde Kate, som soler sig uden bikinioverdel, blev taget, da prins William og hertuginden var på ferie i Sydfrankrig i september 2012.

Parret blev fotograferet med lange telelinser, da de slappede af ved en pool på et slot, som tilhører Viscount Linley - en nevø til dronning Elizabeth.

Fotografierne udløste harmfulde reaktioner fra den britiske kongefamilie, og parret selv reagerede med "vrede og vantro".

Britiske medier fik tilbudt billederne, men de takkede nej til at købe dem.

Closer, der er et kulørt sladderblad, var det første, som valgte at bringe fotografierne på deres forside. De blev senere reproduceret i andre europæiske blade - blandt andet i det italienske Chi og i Irlands Daily Star. Også danske Se og Hør bragte billeder.

Parret, som i denne uge meddelte, at de venter deres tredje barn, har anmeldt fotografen og bladene for at have invaderet deres privatliv.

De har fået nedlagt forbud mod yderligere offentliggørelse af billederne.

Parrets advokaten har fremhævet, at offentliggørelsen af billederne er stærkt belastende for parret på grund af Williams mors, prinsesse Diana, død.

Hun døde i 1997 i en bilulykke i Paris - på flugt fra paparazzifotografer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst