Magert efterår for industrifiskerne

Ringe udsigter til at kompensere for forårets tabte tobisfiskeri

Efter et krisemøde i sidste måned om om situationen for dansk industrifiskeri er der nedsat en arbejdsgruppe.Arkivfoto: Ole Iversen

Efter et krisemøde i sidste måned om om situationen for dansk industrifiskeri er der nedsat en arbejdsgruppe.Arkivfoto: Ole Iversen

HANSTHOLM:Med udsigt til en nul-kvote på sperling og en kvote på 134.000 tons brisling - det svarer til kvoten for 2011 - tyder meget på, at de danske industrifiskere ikke får mulighed for at kompensere lidt for forårets tabte tobissæson.

ICES, der rådgiver om grundlaget for fiskeri i Nordatlanten og tilstødende havområder, vurderer, at der ikke bør fiskes sperling i 2012 og at kvoten for brisling i Nordsøen skal holdes på samme niveau som i 2011. Da de danske industrifiskeres tobiskvote på 23.000 tons var opfisket i foråret, var der håb om, at et efterårsfiskeri på sperling og brisling kunne kompensere lidt for den omsætning, der blev tabt i tobisfiskeriet, hvor dette års kvote var mindre end 10 procent af kvoten i 2011.
- Holder udmeldingerne stik, er der ingen udsigt til, at efterårets fiskeri kan give hverken industrifiskeriet eller fiskemelsfabrikkerne det løft, der var forhåbning om, så vi må forudse negative økonomiske konsekvenser i en række lokalområder, siger Jan N. Hansen, formand for Hanstholm Fiskeriforening.
Krisen for industrifiskeriet og de deraf følgende problemer for de lokalsamfund, der er afhængige af det fiskeri, førte 25. juni til et stormøde i Thyborøn. Initiativet til mødet kom fra fire fiskeriafhængige kommuner, Thisted, Frederikshavn, Lemvig og Ringkjøbing-Skjern, og det samlede en række af af fiskeriets organisationer.
- Mødet har haft effekt. Der er nedsat en arbejdsgruppe, som skal undersøge, om den nuværende model for for forvaltning af tobisfiskeriet er rigtig, siger Jan N. Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.