Magisk smykke til regenten

Dronning Margrethe fejrer i dag sit 40 års jubilæum som regent. Designer og guldsmed Jan Jørgensen, Aabybro, har skabt et smykke til regenten i dagens anledning - kaldet "Dronningens hat".

Gaven til regenten fra De samvirkende danske Forsvarsbroderselskaber er designet og fremstillet af Jan Jørgensen med værksted i Aabybro.

Gaven til regenten fra De samvirkende danske Forsvarsbroderselskaber er designet og fremstillet af Jan Jørgensen med værksted i Aabybro.

Smykket en en gave fra De samvirkende danske Forsvarsbroderselskaber. Det er ikke første gang, Jan Jørgensen har skabt et smykke til H.M. Dronningen. Til hendes 70 års fødselsdag i 2010 udførte han med forsvarsbroderselskabet som giver et multi-smykke, som kan bruges som halssmykke, armbånd eller fæste til tørklæder. - Man kan sige, at dronningen indirekte har blandet sig i udformningen af det ny smykke. Hun har fortalt, at hun er glad for smykket fra fødselsdagen, men at hun ikke brugte funktionsmuligheden som armbånd. Hun bryder sig ikke om at have armbånd på. De føles som "håndjern", forklarer Jan Jørgensen. Smykket svæver Smykket er hatten, mens sølvfodens tre kugler repræsenterer Danmark, Grønland og Færøerne. Sølvfoden tjener til opbevaring af hatte-smykket, når det ikke er i brug. Her svæver hatten ganske bogstaveligt over de tre kugler, ligesom de tre kugler svæver over foden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.