Magistraten lun på ishockeyaftale

Borgmester ser ingen problemer i en markedsføringsaftale med Aalborg Pirates

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) ser sammen med et flertal ingen problemer i, at varmeselskab indgår markedsføringsaftale med ishockeyklubben Aalborg Pirates. Arkivfoto

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) ser sammen med et flertal ingen problemer i, at varmeselskab indgår markedsføringsaftale med ishockeyklubben Aalborg Pirates. Arkivfoto

AALBORG:Selvom miljø- og energiforvaltningen har afvist at indgå en aftale med den professionelle ishockeyklub Aalborg Pirates om et markedsføringssamarbejde, havde et flertal i magistraten i går ingen problemer med, at Aalborg Forsyning, Varme, kan arbejde videre med en aftale, hvor ishockeyklubben skal markedsføre fjernvarme.

Dermed følger man et flertal i miljø- og energiudvalget.

- Min holdning er, at jeg ingen problemer har med, at man i miljø- og energiudvalget indgår en dialog med Aalborg Pirates i forhold til fremtidige markedsføringsmuligheder. Det er vigtigt, at vi markedsfører vores fjernvarmeforsyning. Jeg synes, at det er op til udvalget, hvordan man får gjort det bedst, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL) har som den eneste stemt imod, da han bl.a. ikke mener, at en aftale med ishockeyklubben er den bedste måde at markedsføre fjernvarmeforsyningen på. Med hensyn til om aftalen med ishockeyklubben ikke er en økonomisk håndsrækning til Aalborg Pirates, der som bekendt er ude i en overlevelseskamp, siger borgmesteren:

- Jeg tror, at det er vigtigt at skille tingene ad. Hvis vi tager det med de økonomiske problemer, er det i denne uge, at det bliver afgjort om ishockeyklubben kommer til at overleve eller ej. De har jo kørt aktieemissionen og sådan nogle ting, så den her diskussion er jo fremadrettet.

Han peger på, at reglerne er klare på området.

- Det er klokkeklart i lovgivningen, at hvis vi som kommune skal have et markedsføringssamarbejde med en ishockeyklub eller med en avis, eller hvem det nu er, så skal vi også have ydelser svarende til de penge, som vi putter ind i det. På den måde vil jeg sige, at det handler ikke om støtte, men om et markedsføringssamarbejde.

Med hensyn til, at forvaltningen ellers har afvist et samarbejde, siger han:

- Forvaltningen har ment, at de ikke vil prioritere det, og så er det op til en politisk prioritering i udvalget, om man vil noget andet.

Sagen skal en tur i byrådet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.