Magnus Cort sprinter sig til sejren i Danmark Rundt

Magnus Cort vandt 2. etape i Postnord Danmark Rundt efter en massespurt i Sønderborg.

2. Etape Cykelløbet Postnord Danmark Rundt Foto: Scanpix/Henning Bagger

2. Etape Cykelløbet Postnord Danmark Rundt Foto: Scanpix/Henning Bagger

Cykelrytteren Magnus Cort (Team Postnord Danmark) sprintede sig torsdag til sejren på 2. etape af Postnord Danmark Rundt.

Den 23-årige dansker kom snigende bagfra på opløbsstrækningen i Sønderborg, hvor det umiddelbart så ud til, at Daniele Bennati (Tinkoff) og Moreno Hofland (Lotto NL-Jumbo) skulle kæmpe om sejren.

På de sidste meter lykkedes det Cort at presse cyklen forbi Hofland og løbets førende rytter, italieneren Bennati, der onsdag vandt åbningsetapen.

På grund af lidt ekstra bonussekunder udbyggede Daniele Bennati sin føring i klassementet til 15 sekunder til Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro-Veloconcept) på andenpladsen.

Magnus Cort, der er udlånt til Postnord Danmark-holdet fra Orica-Bikeexchange, er på løbets samlede fjerdeplads 22 sekunder efter Daniele Bennati.

Finalen i Sønderborg blev særdeles dramatisk og begivenhedsrig efter en dag, der begyndte på Rømø og blev præget af et langt udbrud på mere end 100 kilometer.

Alt var lagt an til en massespurt, da de tre udbrydere - belgiske Jens Wallays (Topsport Vlaanderen), briten Tom Baylis (One Pro) og hollænderen Berden de Vries (Roompot) - blev opslugt af feltet med 20 kilometer til mål.

Især det hollandske Lotto NL-Jumbo-hold samt tyske Bora Argon 18 satte et hårdt tempo forrest i feltet.

Alligevel lykkedes det rutinerede Lars Boom (Astana) at stikke afsted op ad en stigning med godt to kilometer tilbage.

Boom fik slået et pænt hul, men på opløbsstrækningen blev han overhalet af Michael Valgren (Tinkoff).

Få meter bag sig havde den unge dansker den forreste del af hovedfeltet, og Valgren måtte til sidste se sprinterne suse forbi sig.

Postnord Danmark Rundt består af fem etaper. Fredag køres 3. etape fra Aabenraa til Vejle, hvor rytterne blandt andet skal op over den hårde Kiddesvej med en stigningsprocent på 21.

Lørdag køres der en enkeltstart omkring Nyborg, inden turen går mod Frederiksberg på søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst