Magnus Cort triumferer igen i Vueltaen

Danske Magnus Cort snuppede i Madrid sin anden etapesejr i Vuelta a España. Nairo Quintana vandt samlet.

CYCLING-ESP-TOUR-VUELTA Foto: Scanpix/Jose Jordan

CYCLING-ESP-TOUR-VUELTA Foto: Scanpix/Jose Jordan

Magnus Cort Nielsen (Orica-Bikeexchange) har gjort det igen.

For anden gang i årets Vuelta a España krydsede danskeren målstregen som etapevinder i det store spanske etapeløb.

På søndagens 21. og sidste etape over 104,8 kilometer fra Las Rozas til Madrid viste Magnus Cort igen sine evner som afslutter og vandt ligesom på 18. etape sin store sejr i en massespurt.

Først på de sidste 57 kilometer af etapen blev der kørt væddeløb. Her forsøgte fire udbrydere sig med et angreb.

Det blev annulleret godt seks kilometer fra mål, hvor sprinterholdene kørte dem ind.

Bemærkelsesværdigt var det, at også Orica-Bikeexchange var fremme i forfølgelsen og på de sidste kilometer havde anbragt en rytter foran danskeren som hjælp i spurten.

Den tillid svigtede den 23-årige grand tour-debutant ikke.

Selv om han i spurten var ved at blive klemt inde, slap han fri og vandt en overbevisende sejr med godt og vel en cykellængde foran Daniele Bennati (Tinkoff).

Nairo Quintana (Movistar) blev den samlede vinder af etapeløbet.

Etapen bragte som ventet ingen forskydninger i toppen af klassementet, hvor Quintana sluttede 1 minut og 23 sekunder foran Tour de France-vinderen Chris Froome (Sky).

Dermed hentede 26-årige Quintana sin første samlede grand tour-sejr over Froome, som både i 2013 og 2015 henviste Movistar-klatreren til andenpladsen i Tour de France. I år blev Quintana nummer tre i Touren.

Da Quintana i 2014 vandt sin første grand tour via førstepladsen i Giro d'Italia, stillede Froome ikke op.

Alberto Contador, som har vundet Vuelta a España tre gange i karrieren, sluttede i årets udgave på fjerdepladsen blot 13 sekunder efter Colombias anden store Vuelta-helt Johan Esteban Chaves og fik dermed et ringe udbytte af sin store birolle i løbet.

Årets Vuelta blev reelt afgjort på 15. etape, da Contador blot seks kilometer inde på etapen kastede sig ud i et vanvittigt angreb, og Quintana vovede pelsen og kørte efter ham.

I mål var Froomes tidstab til Quintana på 2 minutter og 43 sekunder.

I det samlede klassement havde Quintana dermed et forspring på 3 minutter og 37 sekunder. Og det var rigeligt at give af på den efterfølgende enkeltstart, hvor Froome som forventet satte alle til vægs.

Før vanvidsangrebet på 15. etape havde Quintana taget 25 sekunder på Froome på 8. etape og yderligere 25 sekunder på 10. etape.

Årets Vuelta vil dog i den grad også blive husket for danske Magnus Cort, som for alvor viste sig frem på den store cykelscene med to flotte sejre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.