Magnussen ender bag teamrival som nummer 14 i Japan

Kevin Magnussen endte som nummer 14 i det japanske Formel 1-grandprix. Teamrival Jolyon Palmer blev nummer 12.

AUTO-PRIX-JPN-F1, Kevin Magnussen Foto: Scanpix/Behrouz Mehri

AUTO-PRIX-JPN-F1, Kevin Magnussen Foto: Scanpix/Behrouz Mehri

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Renault) kørte sig søndag morgen dansk tid frem til en 14.-plads i det japanske Formel 1-grandprix.

Dermed avancerede danskeren tre placeringer fra sin startposition som nummer 17, men måtte samtidig se sig slået af sin engelske teamrival, Jolyon Palmer, der endte på 12.-pladsen.

Løbet blev vundet af tyske Nico Rosberg (Mercedes), der dermed udbygger sin samlede VM-føring, hvor den britiske holdkammerat, Lewis Hamilton, indtager andenpladsen. Hamilton endte som nummer tre på Suzuka-banen.

Lewis Hamilton, der ikke har vundet et løb siden det tyske grandprix sidst i juli, fik i søndagens løb en forfærdelig start, hvor han nærmest stod helt stille og lynhurtigt gled fra en andenplads ned til ottendepladsen.

Nico Rosberg udnyttede derimod sin pole position til at lægge sig forrest i Formel 1-feltet. Her lå han det meste af løbet og tog altså også sejren.

Det er tyskerens niende grandprixsejr i år, og han fører nu den samlede VM-stilling med 313 point. Hamilton har 280 point på andenpladsen.

Nummer tre i søndagens grandprix blev 19-årige Max Verstappen (Red Bull).

Kevin Magnussen havde kvalificeret sig til en startplacering som nummer 18 forud for søndagens grandprix. Han blev dog rykket en enkelt position frem, da Jenson Button (McLaren) var rykket tilbage på grund af skift af motordele.

Og selv om det lykkedes Magnussen at avancere til 14.-pladsen, så måtte han altså også se Jolyon Palmer ende foran ham, hvilket potentielt kan have betydning, når Renault beslutter, om Magnussens kontrakt skal forlænges.

Danskeren er fortsat den Renault-kører, der har hentet flest point i år. Magnussen står således noteret for syv point på en samlet 16.-plads, mens Palmer har hentet et enkelt point og ligger på 17.-pladsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst