Magnussen ender på ottendeplads i Vettel-triumf

Sebastian Vettel halede ind på Hamilton i VM-stillingen med sejr i Belgien. Magnussen tager ottendeplads.

Kevin Magnussen tog endnu en gang point til VM-stillingen, da han søndag var i aktion på Spa-banen i Belgien. Foto: Emmanuel Dunand/Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen tog endnu en gang point til VM-stillingen, da han søndag var i aktion på Spa-banen i Belgien. Foto: Emmanuel Dunand/Ritzau Scanpix

Racerkøreren Kevin Magnussen bliver ved med at sætte point ind på VM-kontoen i Formel 1.

Søndag endte den 25-årige dansker på ottendepladsen i det belgiske grandprix på Spa-banen, hvilket sikrede ham fire point.

Dermed har Magnussen i alt 49 point og nærmer sig stille og roligt Nico Hülkenberg (Renault) på syvendepladsen i VM-stillingen. Der er tre point op til Hülkenberg.

Sejren gik til Sebastian Vettel (Ferrari), der halede lidt ind på Lewis Hamilton (Mercedes) i kampen om VM-titlen.

Løbet fik en dramatisk start, hvor hele tre biler blev beskadiget og måtte udgå. Værst gik det ud over Fernando Alonso (McLaren), der fløj i luften og fik totalskadet sin racer.

Daniel Ricciardo (Red Bull) fik også ødelagt bagenden, men det lykkedes mekanikerne at gøre bilen klar, så australieren kunne fortsætte.

Magnussen indledte fra niendebedste startposition og styrede sig helskindet gennem de første meter.

Den kaotiske start betød, at danskeren hurtigt kørte sig frem i feltet til en syvendeplads, og den holdt han fast i de første 22 omgange.

Her blev danskeren så overhalet af Valtteri Bottas (Mercedes), som var startet bagest, efter at han har fået en ny motor i sommerpausen. Bottas kørte sig i den hurtige Mercedes-racer nemt op gennem feltet.

Magnussen lå længe og halede ind på holdkammeraten Romain Grosjean, som dog holdt danskeren bag sig og sluttede på syvendepladsen og satte seks point ind på VM-kontoen.

I front måtte Lewis Hamilton (Mercedes) hurtigt afgive sin førerposition til Sebastian Vettel (Ferrari), der stort set førte fra start til slut.

Med sejren haler tyskeren otte point ind på Hamilton i VM-stillingen, så britens forspring nu er nede på 17 point.

Der resterer fortsat otte grandprixer af 2018-sæsonen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden