Magnussen falder tilbage i Le Mans-felt efter lovende start

Kevin Magnussen vandt hurtigt en stribe positioner, men den danske bil er på 15.-pladsen efter tre timer.

Kevin og Jan Magnussen deltager for første gang i Le Mans sammen. (Arkivfoto)

Kevin og Jan Magnussen deltager for første gang i Le Mans sammen. (Arkivfoto)

LE MANS: Familien Magnussen har fået en blandet start på 24-timers-løbet Le Mans.

I en regnvåd og kaotisk begyndelse på løbet kørte Kevin Magnussen Team Sashi High Class Racings bil frem fra en startposition som nummer 20 til en 10.-plads.

Men et pitstop trak ud, og da danskeren kom tilbage på banen, var bilen dumpet langt ned i feltet igen og ligger klokken 19 på en 15.-plads ud af 24 biler.

Kevin Magnussen deltager i Le Mans for første gang, men han har en særdeles rutineret makker på sit hold. Hans far, Jan Magnussen, er nemlig også med i det prestigefyldte løb, som han har deltaget i 22 gange før i år.

Foruden de to fra Magnussen-familien er Anders Fjordbach med i High Class Racings bil, som kører med i LMP2-klassen - Le Mans' næstbedste klasse.

I alt deltager ti danskere i løbet. Dennis Andersen og Marco Sørensen er en del af High Class Racings anden bil i LMP2-klassen og er placeret fem pladser længere tilbage end Magnussen-bilen.

I GTE Pro-klassen er Michael Christensen en del af Porsches nummer 92, som efter tre timers kørsel på den franske bane ligger på femtepladsen. Christensen kørte første gang ud klokken 18.38.

Efter 41 omgange ligger Nicki Thiim og Aston Martin Racing på andenpladsen i LM GTE Am-klassen, mens Nicklas Nielsen og AF Corse-holdet i Ferrari 488-bilen er et stykke efter på tredjepladsen.

Mikkel Jensens Kessel Racing er på sjettepladsen.

Også Michelle Gatting fra holdet Iron Lynx er med i løbets fjerdebedste klasse, hvor hendes Ferrari 488 er på 13.-pladsen. Gattings kører for det ene af de to Le Mans-hold, der udelukkende består af kvinder. Hendes medkørere er Sarah Bovy og Rahel Frey.

Le Mans' kongeklasse føres med 21 timer igen af Toyota Gazoo Racing, hvor den tidligere Formel 1-kører Kamui Kobayashi er en af tre mænd bag rattet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.