Magnussen runder igen 100 omgange i Formel 1-test

Renault-raceren viste på ny fin holdbarhed, men foreløbig har tiderne ikke været noget at råbe hurra for.

Kevin Magnussen Foto: Free/Lluis Gene

Kevin Magnussen Foto: Free/Lluis Gene

Med mindre end tre uger til Formel 1-premieren i Melbourne har holdene tirsdag taget hul på de sidste fire testdage på Circuit de Catalunya i Barcelona.

Og for Kevin Magnussen blev det endnu en travl dag i Renault-raceren, som han styrede rundt på banen i 119 omgange i løbet af de otte timer, han havde til rådighed.

Hvor sidste uges fire testkørsler handlede mest om at finde fejl og afprøve bilen i alle ender og kanter, skal der efter planen være mere fokus på bilens ydeevne i de kommende dage.

Nogen supertider noterede danskeren sig dog ikke for, selv om han undervejs skiftede dæktype fra medium til de hurtigere softdæk.

Hans bedste tid på 1 minut 25,760 sekunder var langsommere end hans hurtigste måling i torsdags og kun den tiendebedste i feltet.

Renault-lejren vurderer selv, at bilens motor i sæsonens første del kommer til at mangle noget kraft i forhold til de bedste teams.

Men holdbarheden ser foreløbig fin ud, og tirsdagens test var den tredje i træk, hvor Magnussen uden problemer rundede 100 omgange.

Som tilfældet var i de to første test, gik danskeren dog i stå på banen til allersidst. Han sluttede dagens arbejde omkring ti minutter før lukketid, hvor bilen måtte transporteres til garagen på et fejeblad.

I den overlegne Mercedes-bil delte Nico Rosberg og Lewis Hamilton igen dagen imellem sag, og tilsammen nåede duoen hele 172 omgange, og Rosberg satte dagens bedste tid med 1 minut 23,022 sekunder.

I McLaren-lejren har det formentlig hjulpet på humøret, at Fernando Alonso kørte 93 omgange og var tredjehurtigst. Det kriseramte hold havde store problemer i sidste uge, og Alonso måtte stort set opgive at køre i testen i torsdags.

Formel 1-feltet er på banen igen onsdag, hvor Kevin Magnussen får sine sidste banetimer inden grandprixpremieren i Australien 20. marts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.