Magnussen slår holdkammerat i Formel 1-træning

Kevin Magnussen leverede bedre tider end sin holdkammerat, da der fredag blev kørt to træningspas i Bahrain.

Kevin Magnussen Foto: Scanpix

Kevin Magnussen Foto: Scanpix

Kevin Magnussen var fredag hurtigere end sin Renault-holdkammerat Jolyon Palmer i Bahrain.

Det stod klart, da der fredag blev kørt to træningssessioner før sæsonens andet Formel 1-grandprix, der køres søndag.

I fredagens andet træningspas sluttede Kevin Magnussen som nummer 16.

Her var danskerens bedste tid et minut og 33, 447 sekunder, hvilket var lidt hurtigere end Palmer, der sluttede som nummer 18.

Nico Rosberg (Mercedes) var igen hurtigste mand med tiden et minut og 31,001 sekunder, og igen var den tyskeren hurtigere end sin holdkammerat Lewis Hamilton.

Ved fredagens første træningspas var Kevin Magnussen mere end tre sekunder langsommere end Nico Rosberg, som også her var hurtigst kører af alle.

Rosberg satte den bedste tid med et minut og 32,294 sekunder, mens Magnussen var lidt over tre sekunder langsommere med tiden et minut og 35,490 sekunder.

Det rakte til en plads som nummer 15 samlet efter de 90 minutters kørsel i bagende sol på en tør bane.

Men også her kunne Magnussen konstatere, at han var hurtigere end Palmer, som var nede som 20. bedste kører omkring halvandet sekund langsommere end danskeren.

Verdensmesteren Lewis Hamilton (Mercedes) har vundet de to seneste år i Bahrain, men også ved fredagens første træning nøjedes Hamilton med at være næsthurtigst, da han var et halvt sekund efter Rosberg, der også fører i den samlede stilling efter sejren i Australien.

Kevin Magnussen sluttede som nummer 12 i sæsonens første grandprix i Australien, og her måtte han se Jolyon Palmer slutte en enkelt plads foran sig.

I Australien måtte Magnussen dog kæmpe sig op gennem feltet på grund af en punktering tidligt i løbet.

Spanske Fernando Alonso fra McLaren fik torsdag startforbud ved grandprixet i Bahrain af lægerne på grund af et mindre lungekollaps og nogle brud på ribbenene, som Alonso pådrog sig i Australien for 14 dage siden.

I Alonsos fravær var det den helt unge belgier Stoffel Vandoorne, der blev sendt i spil, og belgieren sluttede første træningssession på 18.-pladsen, mens han senere fredag sluttede på 11.-pladsen.

Det er ofte vanskeligt at lægge for meget i tiderne ved træningssessionerne, da kørerne har forskelligt fokus og tester forskellige ting undervejs.

Lørdag køres der kvalifikation til søndagens grandprix, og her vil der igen blive kørt efter det nye system, hvor en kører elimineres hvert 90. sekund, trods heftig kritik både før og efter grandprixet i Australien.

Bernie Ecclestone, administrerende direktør for organisationen bag Formel 1, har tidligere meddelt, at man vil evaluere, om det nye system skal kasseres eller laves om.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.