Regnvejr bremsede Magnussens kvalifikation

Danskeren må nøjes med en startplads som nummer 12 i det japanske grandprix

Kevin Magnussen kørte ud af garagen og forsøgte at sætte en god tid, men så kom regnen og spolerede forsøget. Danskeren starter som nummer 12 søndag i Japan. Foto: Ng Han Guan/Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen kørte ud af garagen og forsøgte at sætte en god tid, men så kom regnen og spolerede forsøget. Danskeren starter som nummer 12 søndag i Japan. Foto: Ng Han Guan/Ritzau Scanpix

MOTORSPORT:Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) starter midt i feltet i søndagens Formel 1-grandprix i Japan.

Den 26-årige dansker satte lørdag 12.-hurtigste tid i kvalifikationen på Suzuka-banen.

Kevin Magnussen var 0,378 sekunder fra at køre sig videre til tredje kvalifikationsrunde, den såkaldte Q3, der har deltagelse af de ti hurtigste racerbiler.

Regnen kom til at spille danskeren et puds, da den satte ind, netop som Magnussen havde forladt garagen for at sætte en tid.

Modsat danskeren bookede holdkammeraten Romain Grosjean en plads blandt de ti kørere, der kørte sig videre til Q3.

Franskmanden var et halvt sekund hurtigere end Magnussen i Q2 og sikrede sig i sidste ende en flot startplads som nummer fem.

12.-pladsen i kvalifikationen passer sikkert nogenlunde til danskerens niveau.

Magnussen satte nemlig 11. hurtigste omgangstid i første kvalifikationsrunde, Q1. Også her var Grosjean et halvt sekund hurtigere.

Kvalifikationen var samtidig en lille magtdemonstration fra Mercedes i forhold til de nærmeste rivaler fra Ferrari.

Den førende i VM-stillingen, Lewis Hamilton (Mercedes), starter forrest med holdkammeraten Valtteri Bottas som nummer to.

Hamiltons største konkurrent, Sebastian Vettel (Ferrari), blev blot nummer ni i kvalifikationen - 4,432 sekunder efter Hamilton. Kimi Räikkönen satte fjerdehurtigste tid.

Grandprixet i Japan er sæsonens femtesidste. Hamilton har et forspring på 50 point til Vettel på et tidspunkt, hvor tyskeren maksimalt kan indhente 125 point på Hamilton.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.