Magnussen starter som tolver i Canada

Danskeren skal kæmpe hårdt for at komme i pointene i søndagens grandprix

Kevin Magnussen undervejs i kvalifikationen på Circuit Gilles Villeneuve i Canada. Foto: Mathias Kniepeiss/Getty Images/AFP

Kevin Magnussen undervejs i kvalifikationen på Circuit Gilles Villeneuve i Canada. Foto: Mathias Kniepeiss/Getty Images/AFP

MONTREAL:Den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen kunne lørdag aften dansk tid ikke køre sig blandt de 10 bedste ved kvalifikationen til det canadiske grandprix i Montreal.

I Q2 var McLaren-køreren ikke hurtig nok med tiden 1.16,310 minutter, og han må nøjes med at starte søndagens løb som nummer 12.

Franske Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) sneg sig som den sidste med i Q3 som nummer 10 med tiden 1.16,255 minutter, så det var tæt på for danskeren.

Magnussen var ellers hurtig på banen i Q1, hvor han klokkede den næstbedste tid kun overgået af Lewis Hamilton (Mercedes), der har været ganske suveræn i træningerne i Montreal.

Danskerens tid var 1.16,446 minutter, mens Hamilton kørte 1.15,750 minutter. Men alt det kunne Magnussen ikke bruge til noget til sidst.

I Q3, hvor der skulle kæmpes om pole position, var den VM-førende Nico Rosberg (Mercedes) bedst med tiden 1.14,874 minutter. Tyskeren starter som etter lige foran Hamilton.

Mens Magnussen starter som nummer 12, så indleder teamkammerat Jenson Button løbet som nummer ni.

Magnussens bedste præstation i en kvalifikation fandt sted i sæsonens første grandprix i Australien, hvor danskeren startede som nummer fire. Han endte løbet som toer, hvilket også er Magnussens bedste løbsresultat.

Han er inden sæsonens syvende grandprix på en samlet niendeplads i VM-stillingen med 21 point.

Nico Rosberg (Mercedes) topper med 122 point - fire mere end teamkammeraten Hamilton.

Søndages grandprix starter klokken 20 dansk tid. Der er point til top-10.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.