Magnussens manager: Kevin taler med flere teams

Kevin Magnussen venter på en åbning, der kan gøre ham til Formel 1-kører i den kommende sæson.

Den danske racerkører Kevin Magnussen vil tilbage og køre løb i 2016 efter et år som test- og reservekører hos McLaren.

I et interview med britiske Autosport i august meddelte Magnussen, at han under ingen omstændigheder tager et år mere uden løb.

I samme interview åbnede han op for muligheden for at køre i Indycar-serien, men den klare førsteprioritet er igen at blive engageret i Formel 1.

Det arbejdes der målrettet hen imod, fortæller Kevin Magnussens manager.

- Kevin taler med flere teams, men vi håber stadig på muligheden for at fortsætte hos McLaren, siger Dorte Riis Madsen med tryk på "men".

Det er årstiden, hvor Formel 1-holdene får besætningen på plads til den kommende sæson, og Magnussen-lejren venter på, at et skifte kan bane vej for en åbning.

- Åbningen er ikke kommet endnu. Hverken hos McLaren eller hos et andet team. Vi er afhængige af, at en kører forlader Formel 1 eller skifter til et andet team, siger manageren.

Indtil for to uger siden gik spekulationer på, at finnen Kimi Räikkönen ville forlade Ferrari og efterlade et ledigt sæde, men i stedet forlængede han.

Men situationen for næste sæson er stadig uafklaret hos flere hold. Blandt andet hos det nye Haas F1 Team, der gør sin entre næste år.

- Hos Haas-teamet ser det ud til, at kun et sæde er besat. Nico Hülkenbergs kontraktforlængelse hos Force India forleden gør chancen mindre hos Force India.

- Lotus er uafklaret i forhold til en eventuel Renault-overtagelse af teamet. Det er den aktuelle situationen, men det positive er, at der fortsat er stor interesse omkring Kevin, siger Dorte Riis Madsen.

Spørgsmål: Er der kontraktmæssige forhold hos McLaren, der kan forhindre Kevin Magnussen i at skifte til et andet hold?

- McLaren har en option på Kevin, men denne udløber inden for en overskuelig periode, siger Magnussens manager.

Uanset hvad kommer Magnussen ikke til at vente lige så længe på en afklaring som sidste år, hvor McLaren først i december gjorde klart, at Jenson Button og Fernando Alonso ville få de to sæder i 2015-sæsonen.

- Mens vi venter på en åbning et sted, er det svært at sætte dato på afklaring, men situationen vil være afklaret langt tidligere end sidste år, lover Dorte Riis Madsen.

2016-sæsonen begynder den 3. april i Melbourne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.