Major tiltalt for millionsvindel mod forsvaret

I fem år har en major ifølge anklagen begået mandatsvig og bedrageri for mindst tre en halv million.

6. september 2013 01:34 - Opdateret 6. september 2013 01:35

Major tiltalt for millionsvindel mod forsvaret

En major med ansvar som indkøber er tiltalt for at brugt mindst to en halv million kroner af forsvarets penge til at købe blandt andet avanceret tv-udstyr, dyre computere og mobiltelefoner samt eksklusive havemøbler til sig selv.

Sådan lyder det fra forsvarets auditører efter et halvt års efterforskning, skriver Politiken.

Majoren skulle desuden have udbetalt næsten en million kroner til sit eget firma for konsulentarbejde for forsvaret, selv om der aldrig er ydet for en krone rådgivning af forsvaret.

Majoren er nu tiltalt for mandatsvig og bedrageri for mindst tre en halv million kroner samt ulovlig besiddelse af tre-fire pistoler, viser anklageskriftet, som Politiken har fået aktindsigt i.

Det fremgår af anklageskriftet, at de forhold, majoren er tiltalt for, har fundet sted over fem år, uden at hverken forsvarets sundhedstjeneste, hvor majoren var ansat, eller forsvarets interne revision har opdaget noget.

Den fungerende auditør i København, Kristian Kirk, oplyser, at auditøren har underrettet Forsvarsministeriets interne revision om sagen.

- Det er en alvorlig sag, og ens første tanke er unægtelig, hvordan det har kunnet lade sig gøre. Vi har dog på intet tidspunkt haft mistanke om flere implicerede, siger han til Politiken.

Den tiltalte major nægter sig skyldig.

- Sagens kerne er, hvem indkøbene er foretaget til, og hvem der har bedt om at få købt de ting, siger hans beskikkede forsvarer, advokat Jan Aarup.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...