Majsol og pengeregn over Lundbeck-aktionærer

Genmab og Pandora fik tæsk på aktiemarkedet i maj, mens forventningens glæde er stor hos Lundbeck-aktionærer.

Lundbeck-aktionærerne venter spændt på en opjustering af medicinalvirksomhedens regnskab for hele 2018, vurderer aktieanalytiker. Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Lundbeck-aktionærerne venter spændt på en opjustering af medicinalvirksomhedens regnskab for hele 2018, vurderer aktieanalytiker. Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Solen skinnede i maj på Lundbecks aktionærer. Ud over rekordmange solskinstimer fik medicinalvirksomhedens aktionærer en kursgevinst på lige knap 18 milliarder kroner.

Det skriver banken Spar Nord i en månedlig analyse af det danske C25-indeks.

De forskellige aktiekurser var i maj i høj grad betinget af selskabernes regnskaber, skriver aktieanalytiker Mikkel Duus-Hansen fra Spar Nord.

Her imponerede salgstallene for det anti-epileptiske lægemiddel Onfi positivt.

- Til trods for en imponerende udvikling i første kvartal undlader ledelsen at opjustere forventningerne til 2018, men alene efter regnskabet den 8. maj er aktiekursen steget med omkring 20 procent, siger Mikkel Duus-Hansen.

- Derfor er der uden tvivl en forventning hos investorerne om, at selskabet vil komme med en opjustering af deres resultatforventninger senere på året.

Over hele måneden steg Lundbeck-aktien med 25,1 procent. Det svarer til en stigning i markedsværdien på lige under 18 milliarder kroner.

Modsat mistede Pandora-aktien mere end en fjerdedel af glansen i løbet af maj.

Smykkevirksomheden leverede 15. maj et regnskab, der straks barberede 25 procent af Pandora-aktiens kursværdi.

- Ved første øjekast var regnskabet nogenlunde som ventet i forhold til aktieanalytikernes forventninger, og ledelsen holdt også fast i resultatforventningen for 2018, siger Mikkel Duus-Hansen.

Under overfladen lå dog et par faresignaler, hvis man har penge investeret i Pandoras fremtid. Først og fremmest var salget gået skuffende i Kina.

Samtidig fik en stor mængde af tilgodehavende i butikker, som Pandora ikke ejer, investorerne til at tvivle på, hvor meget salget af smykker egentligt stiger.

Også biotekvirksomheden Genmab-aktien fik en på hatten, da selskabet lukkede et forsøg med kræftmidlet Darzalex på ikke-småcellet lungekræft, fordi resultater gik den forkerte vej.

Darzalex er godkendt til behandling af kræft i knoglemarven. Men det lukkede forsøg har ifølge analytikere rejst tvivl om, hvor mange andre former kræft Darzalex kan bruges til behandling af.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.