Makienok hamrer liv i Brøndbys bundkamp

Brøndby vandt 3-2 på hjemmebane over AGF og fik dermed skabt fornyet håb om at overleve i Superligaen.

Makienok hamrer liv i Brøndbys bundkamp

Det så dystert ud for Brøndby, da der manglede fem minutter af kampen, og AGF førte 2-1. Men Brøndby vendte et truende nederlag til en 3-2-sejr.

Martin Albrechtsen og Simon Makienok Christoffersen scorede de to afgørende mål for Brøndby i det 87. og 88. minut. Begge aarhusianske mål blev scoret af Arthur Sorin.

Med sejren har Brøndby nu 24 point efter 25 spillerunder, og det har de to øvrige bundhold Silkeborg og Sønderjyske også. Sønderjyderne har dog spillet en kamp færre og kan trække yderligere fra.

Brøndby var trods sejren ikke hjulpet af, at kampen - for første gang i Superligaens historie - blev spillet uden tilskuere på grund af straffen for tilskuerurolighederne på Brøndby Stadion i efterårets pokalkamp mod FC København.

Hjemmeholdet fik dermed ikke hjælp fra den ellers så trofaste 12. mand. Og der var brug for al den hjælp, Brøndby kunne få, for holdet savnede generelt energi og tænding.

Det begyndte skidt for Brøndby. Typisk for et bundhold begik Brøndbys Daniel Stenderup et torskedumt og unødvendigt frispark lige uden for sit eget målfelt, hvor han plantede to hænder i ryggen på en AGF'er, der faldt til jorden.

Sorin udnyttede den lille gave til at bringe AGF foran med 1-0 på det efterfølgende direkte frispark. Det var kun spillet godt et kvarter.

Otte minutter før pausen virkede det som en ren straffeaktion, at Brøndbytræner Auri Skarbalius skiftede Stenderup ud med Dario Dumic.

Stenderup så ikke skadet ud, og midterforsvareren rystede let på hovedet, da han frustreret satte sig ned på udskiftningsbænken.

I slutningen af første halvleg fordoblede Sorin føringen med et mål på hovedstød. De to mål var i øvrigt den 27-årige franske forsvarsspillers første scoringer i Superligaen.

Brøndby-angriberen Quincy Antipas havde haft et par store hovedstødschancer i første halvleg, men misbrugte begge gange.

I anden halvleg kom Brøndby bedre i gang, og Martin Albrechtsen fik skabt fornyet håb om point, da han reducerede til 1-2 efter 47 minutter.

Det bragte spænding ind i det ikke særligt velspillede opgør, og det gav pote til slut, hvor først Albrechtsen og et minut senere Makienok skaffede en mirakuløs sejr til hjemmeholdet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden