Malaysia om store genstande i havet: Det giver os håb

To store genstande, der muligvis stammer fra forsvundet fly, er ifølge malaysisk minister et troværdigt spor.

Malaysias transportminister siger på et pressemøde, at "vi nu har et troværdigt spor" at følge i jagten på Malaysia Airlines-flyet, som har været forsvundet i snart to uger.

- Det giver os håb, siger transportminister Hishammudin Hussein.

18 skibe, 29 fly og seks helikoptere arbejder lige nu på at lokalisere flyet, efter at genstande, der kan stamme fra det forsvundne passagerfly, er blevet observeret i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

De to store genstande - den ene er angiveligt 24 meter lang - er blevet opdaget via satellitbilleder cirka 2500 kilometer sydvest for Perth, der ligger på den australske vestkyst.

Hishammudin Hussein siger på pressemødet, at informationerne fra Australien "til en vis grad er blevet bestyrket" af andre satellitter.

Satellitbillederne er utydelige, og australske fly er allerede blevet sendt til stedet.

Dårlig sigtbarhed er dog en udfordring for eftersøgningsarbejdet, og derfor har de australske fly efter flere timer fortsat ikke været i stand til at finde genstandene.

Passagerflyet med 239 mennesker om bord forsvandt for snart 14 dage siden, da det var på vej fra Kuala Lumpur i Malaysia til Kinas hovedstad, Beijing.

Eksperter siger ifølge CNN, at et potentielt fund af vragdele sydvest for Australien ikke nødvendigvis betyder, at flyet er styrtet ned på stedet.

Havstrømme kan have flyttet vragdelene, lyder det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.