Maleri er en pengemaskine

Drachmanns Hus har nu én mio. kroner til renoveringer

Finn Ulf Grabowski's maleri "Vi elsker vort Land" har foreløbig indbragt 45.000 kroner til Drachmanns Hus, og det skal fortsat tjene penge til huset.

Finn Ulf Grabowski's maleri "Vi elsker vort Land" har foreløbig indbragt 45.000 kroner til Drachmanns Hus, og det skal fortsat tjene penge til huset.

Et maleri med blandt andre sanggruppen Drachmann-pigerne af arkitekt og kunstner Finn Ulf Grabowski er blevet til en "pengemaskine," som arbejder til gavn for museet Drachmanns Hus. Det blev afsløret, da Drachmann-pigerne mandag aften overrakte den daglige leder af huset, bibliotekar Hans Nielsen, den første portion penge, maleriet har indbragt. Det var, konstaterede Hans Nielsen, da han åbnede kuverten med checken, 45.000 kroner. Med det beløb har Drachmanns Hus nu næsten én million kroner, der skal bruges til renovering og istandsættelse af den gamle bygning. Det blev tidligere i år klart, at huset og en stor del af inventaret er alvorligt angrebet af borebiller og at der er råd og svamp i specielt husets nordside. Et overslag viser, at det vil koste mellem fem og seks millioner kroner at foretage en nødvendig renovering og istandsættelse. Hans Nielsen oplyste mandag aften, at det foreløbig er fire fonde, der har give tilskud til arbejdet. Med de 45.000 kroner, som Drachmann-pigerne kom med, mangler der nu kun 5.000 kroner i, at der er en million kroner til arbejdet. Hanne Aavang fra Drachmann-pigerne fortalte i forbindelse med overrækkelsen af checken, historien om, hvordan de er skaffet. - Pengene stammer fra en auktion for nogle uger siden over Grabowski's maleri "Vi elsker vort Land" med blandt andre Holger Drachmann og os Drachmann-piger som motiv. Formålet var, at det beløb, maleriet indbragte, skulle gå til renoveringen af Drachmanns Hus. - Maleriet blev købt af formanden for Gl. Skagen Grundejerforening, Paul Kjær, og han valgte at forære os maleriet efter at have købt det. - Så nu har Grabowski's maleri i første omgang indbragt 45.000 kroner til Drachmanns Hus, og vi er i tænkeboks med hensyn til, hvordan det kan skaffe endnu flere penge. - Vi har ikke besluttet os endnu, men vi tænker på, om der er virksomheder, forretninger og måske private, som vil lease det i en periode. På den måde kan maleriet blive ved med at skaffe penge til huset, sagde Hanne Aavang.