Frederikshavn

Malerier, smykker, tekstiler - og en bog

Lørdag er der fernisering og bogpræsentation på Frederikshavn Kunstmuseum

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Maja Bovin.

Lørdag den 12. oktober kl. 14 ferniserer Frederikshavn Kunstmuseum en enestående efterårsudstilling med tre generationer Bovin. Desuden præsenteres en ny bog om Odsherredmalerne.

Det har i flere år været et stort ønske for Frederikshavn Kunstmuseum, at udstille Mette Møller Bovin sammen med døtrene Maja og Tanja Bovin, og vi er særdeles stolte over og glade for at kunne vise denne fantastiske udstilling med tre generationer Bovin.

Den 3. generation Bovin er selvfølgelig Karl Bovin, Mette Møller Bovins svigerfar, og som en ekstra bonus udstilles også Mettes far Aksel Møller, der også er født og opvokset i Frederikshavn.

Redaktøren af den nye bog om Odsherredmalerne Hardy Granhøj, åbner udstillingen. I bogen om Odsherredmalerne, indgår Bovingenerationerne og Aksel Møller.

- Frederikshavn Kunstmuseum er særdeles stolte over at være i besiddelse af Danmarks største Bovinsamling. For at kunne vise et bredt udsnit af samlingen, har vi lånt Frederikshavn Biblioteks udstillingslokaler på 1. sal, hvor kunsthistoriker Anne Lie Stokbro den 22. oktober holder foredrag om kunstnerfamilier med udgangspunkt i Bovinfamilien og med rundvisning i Bovin-udstillingen, fortæller Susanne Sleiborg fra Frederikshavn Kunstmuseum.

Mette Møller Bovins malerier har et stærkt, stolt og særegent udtryk - altid med udgangspunkt i det kendte - naturen. Det naturalistiske udgangspunkt iagttages, analyseres og bearbejdes, og giver derefter plads til en række små abstraktioner, der bryder motivet op i fint komponerede, rytmiske lyselementer.

Maja Bovin er udlært guldsmed hos Nicolette Stoltze 2004-2009 i København, med fagligt udgangspunkt i traditionelle håndværksteknikker til fremstilling af smykker. Efter endt læretid har hun fungeret som selvstændig guldsmed i Odsherred. Hun laver primært smedede smykker med indfattede halvædelsten som carneol, månesten og agat.

- Jeg er først og fremmest håndværker, men også meget stolt af mine rødder i den kunstneriske tradition.

På udstillingen viser jeg armbånd, øreringe, ringe og halskæder i sølv og guld, samt en lille film der viser fremstillingen af en af de udstillede armringe, fra smeltning af sølvet til smedning, lodning og fatning af sten.

Tanja Bovin er uddannet Tekstil Formidler på Håndarbejdets Fremme Seminarium.

Tanja Bovin har arbejdet som kostume designer og scenograf siden 95, Primært med børne- og ungdoms teater i hele landet.

Hun er en del af teatret Fyren og Flammen, der spiller bl.a. Fusskopf på Frederikshavn Bibliotek på ferniseringsdagen.

Hun arbejder med det eventyrlige og de skulpturelle linier i den tekstile verden. Arbejder organisk - ofte med sammensatte materialer.

Alle udstillinger kan ses til 14. december.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.