Aalborg

Malerpiger i mesterskab

Cecilie Holm Pedersen og Christina Nielsen klar til regionsafslutning ved DM i Skills

For Cecilie Holm Pedersen (tv) og Christina Nielsen er i dag afgørelsens dag. I hvert fald for denne omgang.Privatfoto

For Cecilie Holm Pedersen (tv) og Christina Nielsen er i dag afgørelsens dag. I hvert fald for denne omgang.Privatfoto

AALBORG:I dag er der afslutning på regionsmesterskab for bygningsmalerelever, som kvalificerer vinderne til DM i Skills i februar.

To talentfulde malerpiger har været i ”træningslejr” på Construction College Aalborg i håb om, at det bliver dem, der kan hænge medaljerne om halsen.

- Jeg ville egentlig først være dyrepasser eller landmand, men endte med maleruddannelsen, fordi jeg egentlig altid har malet. Nu har jeg tænkt mig at fortsætte med malerfaget. Når jeg har arbejdet nogle år, kunne jeg godt se mig selv som underviser, fortæller den ene af de to, Cecilie Holm Pedersen.

Den 19-årige kvinde med bopæl i Aalborg Øst vandt førstepladsen ved Skills-skolemesterskabet i maj på Construction College Aalborg. Grundforløbet på bygningsmaleruddannelsen på Construction College Aalborg blev indledt i januar, og lærepladsen fandt hun hos Malerfirmaet Jan Als, Vejgaard.

Stærkest i tapetdisciplin

Cecilie Holm Pedersen vurderer, at hun står stærkest i tapetdisciplinen ved regionsmesterskabet, mens der er grund til ekstra træning, når det gælder den svære forstørrelse og frihåndstegning af bogstaver. Her giver selv ganske få millimeters afvigelse fra skabelonen minuspoint.

- Jeg er nu ikke så nervøs. Jeg ved, at taber jeg, så har dem, der vinder, bare mere erfaring end mig, siger det 19-årige malertalent.

Christina Nielsen på 16 år fra Ulsted står ligeledes i lære som bygningsmaler hos Jan Als. Hun startede på sin uddannelse i august 2014 og blev nummer to ved skolemesterskabet – kun overgået af Cecilie Holm Pedersen.

- Jan var ude på skolen og fik øje på min væg. Så kom jeg i to ugers praktik hos ham og fik derefter en læreplads direkte efter grundforløbet, siger den talentfulde maler, der prøvede malerfaget, da hun var i praktik i folkeskolen.

Om konkurrencen siger hun:

- Jeg tager tingene, som de kommer. Jeg har styr på de fleste discipliner og er rimelig selvsikker. Det er kun bogstaverne, der bekymrer mig lidt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Dom i sagen om Løkken Sparekasse
Luk