Thisted

Malthe missede sejren

Ved sidste afdeling af løbsserien Dansk Super Kart fik Malthe Jakobsen det sorte flag efter et kaotisk løb

Selv om hans medkørere i klassen forsøgte at få ændret en løbslederafgørelse, kunne Malthe Jakobsen ikke deltage i det sidste heat i Danks Super Kart.Foto: Jakobsen Racing

Selv om hans medkørere i klassen forsøgte at få ændret en løbslederafgørelse, kunne Malthe Jakobsen ikke deltage i det sidste heat i Danks Super Kart.Foto: Jakobsen Racing

THY-HANNÆS:Gokartkøreren Malthe Jakobsen er nu på vej til England for at køre en afdeling af det engelske mesterskab på den bane, som om 14 dage lægger asfalt til en VM-afdeling.

Men turen er også med lidt blandede følelser, for den unge idrætsmand kan ikke tage til løbet som vinder af løbsserien Dansk Super Kart.

Den mulighed forsvandt, da han blev bortdømt i den sidste afdeling af løbsserien.

Dansk Super Kart er en serie på fire løb, hvor førstepræmien er en støtte til en sæson i en løsserie, som er i køretøjer, der er i størrelsen mellem gokart og formelbiler og som har en værdi af måske 180.000 kroner.

- Vi har besluttet, at vi er videre, siger hans far, Lasse Jakobsen.

Til gengæld kan den 13-årige Malthe Jakobsen glæde sig over at møde frem i England som regerende danmarksmester i klassen OK Junior.

Men på dagen for Dansk Super Kart var følelserne noget negative, for tv-optagelser viser, at Malthe Jakobsen blev skubbet af banen da seks kørere kom for tæt på hinanden og det blev af løbslederen vurderet til, at Malthe Jakobsen skulle udelukkes fra omkørslen af heatet.

De øvrige kørere i klassen forsøgte at få Malthe Jakobsen med ved at sige, at de ikke ville køre, man løbslederen truede dem med at de ville miste deres licenser, så heatet blev gennemført.

- En afgørelse fra en løbsleder kan ikke trækkes tilbage ifølge DASU’s reglement, siger Lasse Jakobsen.

Derved kunne Malthe Jakobsen ikke få sit sejr, men den skuffelse siger Lasse Jakobsen de er kommet ud over og forklarer også, at der heller ikke bliver sendt en klage til DASU:

- Det har vi fået at vide, at det ikke vil føre til noget.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden