Man tager...

Fødevarer 1. oktober 2003 06:00

Bo Jensens slow food opskrift til 40 flødeboller med marcipanbund. Marcipan: 1 dl vand 200 g sukker 500 g smuttede mandler, helst spanske fra Catalonien. Vand og sukker koges ned til sirupkonsistens. Det varer to-tre min. Mandlerne ristes på en tør pande uden de tager farve. De blendes. Siruppen tilsættes lidt efter lidt og det hele blendes i to min. Massen ristes på en tør pande og hældes i en bakke, der dækkes med film. Sæt på køl og ælt den sammen, når den er kold. Lav kugler på 15 g hver og tryk dem ud til runde bunde. Læg chokolade på oversiden. Chokolade: To kg mørk, fransk Valrhona. Opvarmes i vandbad til 44 g. Køles ned til 28-29 g. Opvarmes igen til 31-32 g og er klar til brug. Skum: 500 g pasteuriseret æggehvide. 50-60 g sukker 1/2 stang vanille Æggehviderne piskes stive, tilsæt vanillesukkeret. Sirup: 200 g vand 600 g sukker 250 g flydende glukose. Koges kraftigt ind i ca. syv min og tilsættes æggehvidemassen. Pisk det så stift som muligt. Sprøjt boller på bundene. Lad dem hvile i mindst tre timer. Dyp dem i chokoladen og drys med vanillesukker.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...