Manchester United henter stjernespiller i Dortmund

Armeneren Henrikh Mkhitaryan skifter fra Borussia Dortmund til Manchester United, oplyser den tyske klub.

Ritzau
FBL-GER-CUP-BAYERN-MUNICH-DORTMUND Foto: Scanpix/Christof Stache
2. juli 2016 14:14

Den engelske storklub fortsætter oprustningen frem mod den nye sæson i Premier League.

Lørdag blev det en kendsgerning, at klubben henter den armenske offensivspiller Henrikh Mkhitaryan i den tyske klub Borussia Dortmund.

Det oplyser den tyske klub på Twitter.

- Manchester gav os et enormt bud, som vi blev nødt til at takke ja til, da spilleren har kontrakt til 2017 og derefter kunne forlade os gratis, siger Dortmunds direktør, Hans-Joachim Watzke, til klubbens hjemmeside.

Skiftet sker dagen efter, at Manchester United bekræftede, at klubben har forstærket sig med svenskeren Zlatan Ibrahimovic, der kommer fra Paris Saint-Germain.

På managerposten har klubben hentet portugiseren José Mourinho, der altså blandt andet har peget på Mkhitaryan som en ønskespiller.

27-årige Mkhitaryan nåede dermed tre sæsoner i Dortmund, hvor han havde nummer 10 på ryggen. Forinden spillede han tre sæsoner hos Shakhtar Donetsk.

I sidste sæson scorede Mkhitaryan 11 ligamål og lagde op til hele 15 scoringer, hvilket gjorde ham til assistkonge i den tyske liga.

Dermed medvirkede han stort til Dortmunds andenplads, der giver adgang til Champions League i den kommende sæson.

I Manchester United må han i første omgang nøjes med at spille Europa League efter klubbens femteplads i den forgangne sæson.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...