Mancini drømmer om at føre Italien til VM-guld

Jobbet som landstræner for Italien har været ledigt siden november, hvor holdet ikke kvalificerede sig til VM.

Roberto Mancini vil gerne være træner for det italienske landshold, som han selv har spillet 36 kampe for. Foto: Reuters/Maxim Shemetov

Roberto Mancini vil gerne være træner for det italienske landshold, som han selv har spillet 36 kampe for. Foto: Reuters/Maxim Shemetov

Den tidligere Manchester City- og Inter-træner Roberto Mancini drømmer om at få jobbet som italiensk landstræner og vinde VM-guld med det kriseramte landshold.

- Jeg har en drøm om at vinde noget som træner, som jeg aldrig vandt som spiller: Verdensmesterskabet, siger 53-årige Mancini til den italienske avis La Gazzetta dello Sport ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg har arbejdet for store klubber og vundet. Det er smukt at være træner for sit landshold. Det ville være en ære, og at vinde EM eller VM ville være en endnu større ære.

Jobbet som italiensk landstræner har været ledigt, siden Gian Piero Ventura blev fyret i november, efter at Italien ikke formåede at kvalificere sig til dette års VM-slutrunde i Rusland.

Mancini, der er træner for russiske Zenit, fortæller desuden, at de lange perioder, hvor man som landstræner ikke ser spillerne, ikke vil være et problem for ham.

- Jeg har arbejdet på fodboldbanen som spiller eller træner hver dag de seneste 40 år. Jeg er stadig ung, og jeg kan vende tilbage til klubfodbold efter landsholdet, siger italieneren.

Mancini debuterede for det italienske landshold i 1984, og han står noteret for 36 kampe i den blå trøje.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.