Mand anholdt for at levere kemiske våben til Syrien

Politiet mener, at manden har bidraget med komponenter, så det syriske regime kunne fremstille kemiske våben.

Fransk politi har lørdag anholdt en mand sidst i 50'erne, som det mener, har bidraget til, at det syriske regime har kunnet fremstille kemiske våben.

Det fortæller en kilde med viden om sagen til det franske nyhedsbureau AFP søndag aften.

Der er tale om en fransk-syrisk mand, som ikke bor i Frankrig, men som opholdt sig i landet for at besøge noget familie i forbindelse med juleferien.

Ifølge politiet har manden gennem sit fragtfirma leveret komponenter, som kan bruges til at fremstille kemiske våben, til det syriske regime.

Det menes, at forbrydelsen har stået på, siden den syriske borgerkrig brød ud i 2011 og frem til tidligst januar 2018, om end det ifølge politiet kan have forsat selv derefter.

En unavngiven kilde fra politiets anklagemyndighed oplyser, at manden i øjeblikket tilbageholdes og er mistænkt for blandt andet "sammensværgelser med henblik på forbrydelser mod menneskeheden".

- Manden er mistænkt for gennem sit firma, som har haft baser i forskellige lande såsom Frankrig og De Forende Arabiske Emirater, at have deltaget i at levere midler til en række statsinstitutioner under det syriske regime, som står for at fremstille ukonventionelle våben, siger kilden.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.