Mand anholdt for at sprøjte vand på statsministeren

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fik sprøjtet vand på sig efter 1. maj-tale. En person anholdt.

Mand anholdt for at sprøjte vand på statsministeren

En mand er onsdag eftermiddag anholdt for at sprøjte vand på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i forbindelse med hendes 1. maj-tale på Tangkrogen i Aarhus. Det oplyser Østjyllands Politi til Ritzau.

- Jeg kan bekræfte, at en person er anholdt for at sprøjte med vand mod statsministeren, og mere kan jeg ikke sige lige nu, fortæller vagthavende fra Østjyllands Politi.

Ifølge ekstrabladet.dk fandt episoden sted, da statsministeren forlod talerstolen.

Politiets vagthavende oplyser til Ritzau, at det nu er op til politiets jurister at vurdere, om der skal rejses sigtelse mod den anholdte og i givet fald for hvad.

I en anden sag, som til en vis grad ligner den aktuelle sag fra Tangkrogen, blev en kvinde sidste år idømt en bøde på 4000 kroner for at spytte i retning ad Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard under en koncert.

I 2003 blev daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen udsat for malingkastende aktivister på Christiansborgs gange. De to aktivister blev idømt henholdsvis tre og fire måneders fængsel i den sag.

Ved onsdagens arrangement i Tangkrogen var stemningen omkring Helle Thorning-Schmidts tale hadsk.

Hun blev fra begyndelsen mødt med gedigne buhråb. Navnlig da hun kom ind på regeringens indgreb i forhold til lærernes overenskomst og kommunernes lockout

Foran hende stod en hær af mennesker med hvide skilte med sure smileyer på - et udtryk for den store utilfredshed, der i øjeblikket hagler ned over regeringen, der har været med til at gennemføre en række tiltag, som har været upopulære på venstrefløjen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.