Mand bedrog firmaer for millioner

En 32-årig mand er idømt samfundstjeneste for bedrageri mod 32 virksomheder.

Mand bedrog firmaer for millioner

En 32-årig mand er torsdag ved Retten i Glostrup idømt 240 timers samfundstjeneste for at have bedraget 32 firmaer for fire millioner kroner i alt.

Under dække af et fupfirma i Brøndby og i falsk navn bestilte manden i november og december 2009 varer for i alt fire millioner kroner hos virksomheder over hele landet.

Bestillingerne, der omfattede alt fra møbler, hvidevarer, kontorartikler og tagrender til kød, skete via telefon eller internet.

Virksomhederne leverede efterfølgende varerne til firmaadressen i Brøndby. De modtog dog aldrig en krone, og efter utallige rykkere gik mandens fupfirma konkurs.

Politiets mistanke om systematisk bedrageri rejste sig i takt med, at anmeldelserne tikkede ind, og den 31. august 2010 blev den 32-årige og en nu 40-årig mand anholdt og fængslet i sagen, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ved torsdagens dom over den 32-årige lagde retten vægt på, at han ikke tidligere er straffet og på hans personlige forhold i øvrigt.

Dommen kom derfor til at lyde på et år og ni måneders fængsel, der blev gjort betinget af, at han udfører 240 timers samfundstjeneste.

Han modtog dommen.

Den 40-årige, der af politiet betegnes som hovedmanden i sagen, fik en anderledes hård dom i juli sidste år. Da lød dommen på to og et halvt års ubetinget fængsel for groft at have bedraget 78 virksomheder for godt seks millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.