Udland

Mand bruger balloner til at flygte fra fangeø

En sydafrikansk mand har svævet fra Robben Island til Cape Town for at samle penge ind til syge børn.

Mand bruger balloner til at flygte fra fangeø

Der ventede indbyggerne i Cape Town et lidt specielt syn, da en sydafrikansk mand lørdag kom svævende over Atlanterhavet og ind mod fastlandet kun båret af et ordentlig bundt heliumballoner i alverdens farver.

37-årige Matt Silver-Vallance tog den seks kilometer lange tur fra den tidligere fangeø Robben Island og til Cape Town for at samle penge ind til et nyt børnehospital.

Hospitalet bliver opkaldt efter landets tidligere præsident Nelson Mandela, som sad fængslet på netop Robben Island i knap tre årtier.

Det er - ikke overraskende - første gang, at en person tager den spektakulære tur fra øen kun ved hjælp af de 160 heliumfyldte balloner.

Det tog Matt Silver-Vallance omkring en time at tilbagelægge de seks kilometer til fastlandet.

Han var iklædt en våddragt og svævede kun få meter over havet, og for ikke at stige til himmels eller få våde fødder havde han væbnet sig med poser fyldt med vand, et improviseret spyd og en luftpistol, så han kunne sprænge ballonerne.

- Wow, det var sindssygt. Prøv ikke det her derhjemme, siger Matt Silver-Vallance om rekordforsøget.

Undervejs måtte han sprænge 35 balloner, så han ikke kom op i for store højder. Han måtte lande på en gummimadras et stykke fra kysten, da man vurderede, at det ville være for farligt at lande direkte på jorden.

Matt Silver-Vallance håber at indsamle knap 6,4 millioner via rekordforsøget til børnehospitalet, der skal bygges i Johannesburg.

Det er blot 13. gang, at det er blevet registreret, at en person laver et rekordforsøg af denne type, men det er angiveligt første gang i Afrika.

Enkelte af de tidligere forsøg har haft fatale konsekvenser, fortæller Matt Silver-Vallance.

I 2008 døde den brasilianske præst Adelir Antonio de Carli under et forsøg på at sætte rekord med 1000 heliumballoner. Præsten steg til vejrs og forsvandt. Ballonerne blev fundet på Atlanterhavet dagen efter, men liget af præsten dukkede først op to måneder senere.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.