Belgien

Mand dræbt efter machete-angreb på soldater

Han blev skudt, efter han angreb to militærfolk i Bruxelles

Belgisk politi har afspærret et større område i Bruxelles, efter en mand har angrebet militærfolk i byen. Angrebsmanden blev skudt og dræbt af politiet. Foto: Aurore Belot/Scanpix

Belgisk politi har afspærret et større område i Bruxelles, efter en mand har angrebet militærfolk i byen. Angrebsmanden blev skudt og dræbt af politiet. Foto: Aurore Belot/Scanpix

BELGIEN:En mand er blevet skudt og dræbt i Bruxelles, da han forsøgte at angribe to militærfolk med en machete. Det skriver den belgiske tv-station RTBF. Oplysningen er bekræftet af den belgiske anklagemyndighed.

Gerningsmanden overlevede i første omgang skuddene, men er siden død af sine skader, oplyser anklagemyndigheden.

I samme ombæring er det oplyst, at myndighederne ikke kender til, at gerningsmanden har forbindelser til terroristiske miljøer. Navnet på gerningsmanden er ikke kendt.

- Med den identitet vi har nu, er det en 30-årig mand, der ikke er kendt på forhånd for terroraktiviteter, udtaler en talskvinde for anklagemyndigheden.

Ifølge RTBF var den machete-angribende mand af somalisk afstamning. Han skal ifølge tv-stationen have råbt "Allah Akhbar"(Allah er stor, red.), før han angreb de to militærfolk.

TV-stationen skriver også, at de to militærfolk har fået skader på hænder og ansigt, men at de ikke er alvorlige.

Politiet har efter angrebet sat en større afspærring af området op.

- Hændelse i Bruxelles. Militæret har neutraliseret et individ. Situationen er under kontrol, skriver det belgiske indenrigsministeriums CrisisCenter Belgium på det sociale medie Twitter.

Avisen Le Soir citerer Bruxelles’ borgmester, Philippe Close, for, at angrebet var en isoleret hændelse.

Bemærkningen kommer efter spekulation om, hvorvidt hændelsen var forbundet med en molotovcocktail, der blev kastet på en politistation i byen tidligere fredag.

Imens har den belgiske premierminister, Charles Michel, udtrykt sin opbakning til de belgiske soldater på Twitter.

- Fuld støtte til vores militær. Vores sikkerhedstjenester forbliver opmærksomme. Vi følger situationen tæt sammen med CrisisCenter, skriver han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.