Mand erkender 11 tilfælde af dødstrusler

Efter mere end tre år blev nordjysk mand anholdt og dømt for at true blandt andre kendt tv-vært

Blandt andre forhenværende Anette Kokholm blev truet. Arkivfoto <i>All Over Press Denmark</i>

Blandt andre forhenværende Anette Kokholm blev truet. Arkivfoto All Over Press Denmark

AALBORG:Efter at have drevet gæk med retssystemet i mere end tre år blev en mand sidst i 50´erne onsdag anholdt og bragt til Retten i Aalborg, hvor han blev dømt for adskillige tilfælde af dødstrusler.

I et enkelt tilfælde i 2006 og 12 tilfælde i 2010 fremsatte manden ifølge anklageskriftet dødstrusler mod en række personer, blandt andre den kendte tv-vært Anette Kokholm, der i dag er chefredaktør for Familie Journal.

Han skrev breve til dem og truede med at slå dem ihjel.

I 2011 blev han anklaget for truslerne, men i løbet af de seneste mere end tre år er manden blevet væk, hver gang der har været berammet et nyt retsmøde, og politiet har ikke kunnet finde ham.

Onsdag gav retten imidlertid politiet en såkaldt ”når og hvor anholdelsesbeslutning”, som giver politiet mulighed for at anholde manden. Anholdelsesbeslutningen indebærer, at den anholdte skal stilles for retten inden for 24 timer, og onsdag var der altså plads i rettens kalender, så retssagen kunne gennemføres.

I retten erkendte han ifølge anklagemyndigheden at stå bag 11 tilfælde af dødstrusler. De to sidste tilfælde erindrede han intet om.

Dommen lød på tre måneders betinget fængsel.

Den 58-årige havde svært ved at gøre rede for, hvorfor han havde truet personerne, men han var kommet på kant med med dem på én eller anden måde.

Efter at politiet afhørte manden og sigtede ham i 2010, stoppede han angiveligt med at fremføre trusler.

Politiet har i hvert fald ikke modtaget flere anmeldelser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden