Mand får otte år for at skyde mod politiet

Skudsalve mod politibil koster en 31-årig mand otte år bag tremmer. En anden mand har fået to år i samme sag.

Mand får otte år for at skyde mod politiet

Det var drabsforsøg, da en 31-årig mand skød efter en politibil med et automatvåben, og derfor skal han otte år i fængsel. Det fastslog Østre Landsret onsdag.

Dermed står byrettens dom over Morten Jon Hansen Pedersen ved magt.

Mandens kammerat, 40-årige Jesper Kaadtmann, accepterede den dom på to års fængsel, som han fik i byretten.

De to kumpaner var i marts sidste år på vej væk efter et natligt indbrud hos maskinforhandleren Karl Mertz i Horreby på Falster med to stjålne kompressorer i deres VW varevogn.

Men ved Listrup indhentede en politipatrulje mændene og påkørte varevognen for at få den stoppet.

Morten Jon Hansen Pedersen åbnede ild mod politibilen og ramte blandt andet et dæk og bilens forrude. Ved et lykketræf blev ingen af betjentene ramt.

Den dømte erkendte allerede i byretten, at det var ham, der affyrede skuddene. Men han nægter, at hans hensigt var at dræbe politifolkene.

Den forklaring bed dog hverken by- eller landsret dog på, og han ryger nu i fængsel for drabsforsøg, røveri og våbenbesiddelse.

Jesper Kaadtmann blev til gengæld kun dømt for røveri og for at have været i besiddelse af et par såkaldte knuckle gloves, som er en slags handsker, der er særligt beregnet til at slå fra sig med.

Det var angiveligt et militær M66-gevær, der blev brugt til at beskyde politibilen. Våbnet er dog aldrig blevet fundet.

Sagen blev optrævlet, efter at politifolk i en anden sammenhang var på besøg på en gård ved Nykøbing Falster og spottede dele fra en ophugget hvid VW Caravelle.

Det var samme bilmodel, som var blevet brugt i forbindelse med skyderiet, og betjentene reagerede derfor på fundet.

/ritzau/