Udland

Mand i afghansk politiuniform dræber tre

Tre soldater fra Natos Isaf-styrke er blevet skudt og dræbt af en mand i en afghansk politiuniform

Mand i afghansk politiuniform dræber tre

En mand i en afghansk politiuniform dræber tre Nato-soldater i den urolige sydlige del af det krigshærgede land i et såkaldt "grøn-mod-blå"-angreb, oplyser koalitionen søndag.

Drabene betyder, at antallet af døde som følge af "grøn-mod-blå"-episoder, der betyder, at afghanske styrker vender deres våben mod deres vestlige allierede, er nået op på mindst 26 i forbindelse med 18 episoder.

Helt i overensstemmelse med den sædvanlige politik giver Natos Internationale Sikkerhedsstyrke, Isaf, ingen yderligere oplysninger om episoden, ligesom nationaliteten på ofrene heller ikke oplyses.

- En person, iklædt en afghansk politiuniform fra Det Nationale Civile Ordenspoliti vendte sit våben mod medlemmer af Isaf-styrken i det sydlige Afghanistan i dag, hvorved tre soldater er blevet dræbt, hedder det i en erklæring fra Isaf.

Afghanistans Civile Ordenspoliti blev etableret i 2006 som en eliteenhed til at kontrollere civile optøjer.

Angrebet finder sted knap to uger efter, at tre mænd i afghanske politiuniformer dræbte en soldat i den amerikansk ledede militærstyrke. Det skete også i den sydlige del af landet.

Et stigende antal afghanske styrker har vendt deres våben mod Nato-soldater, som hjælper styret i Kabul med at bekæmpe et mere end 10 år langt oprør anført af Taliban-islamister.

Taliban påtager sig skylden for en del af angrebene, idet de hævder at have infiltreret de afghanske sikkerhedsstyrkers rækker, mens mange angreb nærmere skyldes kulturelle forskelle og modsætninger til de vestlige styrker.

Nato har omkring 130.000 soldater, der kæmper side om side med 350.000 afghanske sikkerhedsstyrker, mod det Taliban-ledede oprør. De internationale styrker forbereder en tilbagetrækning fra Afghanistan med udgangen af 2014.

Den vestlige koalition regner med allerede at overdrage sikkerheden til de lokale myndigheder i midten af 2013, hvorefter de vil spille en støttende rolle op til den endelige tilbagetrækning.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.