Mand i rød bil på spil i Tornby

Nordjyllands Politi har fået en anmeldelse om en mand i en rød bil, der har forsøgt at samle en elev op ved Tornby Skole. Der er måske en sammenhæng med sager fra Bangsbostrand Skole

Arkivfoto: Henrik Louis <i>Henrik Louis</i>

Arkivfoto: Henrik Louis Henrik Louis

TORNBY:Torsdag eftermiddag blev en 10-årig dreng fra Tornby Skole passet op af en mand i en rød bil, der spurgte om eleven ville køres hjem, men han takkede nej.

Det fik skoleleder Helle Berit Kristensen til at opfordre forældre til at tale med deres børn om, at man ikke skal køre med fremmede, ligesom episoden blev anmeldt til politiet.

Episoden minder om lignende hændelser fra Bangsbostrand Skole i Frederikshavn, hvor elever i to omgange er blevet tilbudt et lift af en mand i en rød bil med en hvid stribe langs siden

- Vi har fået en anmeldelse fra Tornby, og der er muligvis en sammenhæng med sagerne i Frederikshavn, siger politikommissær Lars Jensen fra Frederikshavn Politi.

Mange henvendelser

I sidste uge var Lars Jensen overbevist om, at de hurtigt kunne finde ud af, hvem der havde siddet i bilen ved Bangsbostrand Skole, men på trods af 25 henvendelser i den seneste uge har de stadig ikke fundet frem til ham.

- Vi har ikke fået efterforsket alle de tip endnu, så det kan være, at vi kan finde frem til ham, siger Lars Jensen, der er overrasket over, hvor mange røde biler med hvide striber, der tilsyneladende er.

- Flere henvendelser har vi fået fra folk i biler, der matcher beskrivelsen, der blot vil gøre opmærksom på, at det ikke er dem, siger han.

Hos politiet i Frederikshavn sætter de stor pris på alle de henvendelser, de har modtaget og opfordrer fortsat folk til at melde ind, hvis man har set eller hørt noget.

Det kan man gøre på telefon 1-1-4.

Håber der er en god forklaring

Men selvom politiet er opmærksomme på sammenhængen mellem sagerne i Frederikshavn og Tornby, så håber de alligevel på, at der er en god forklaring.

- To af gangene har det regnet eller sneet, så vi håber, at det er folk med gode intentioner, der vil give børnene et lift på grund af vejret. Den slags folk findes jo stadig derude. Men ellers opfordrer vi forældre til at tale med deres børn om ikke at køre med fremmede, siger politikommissær Kristian Nørgaard Thomsen fra Lokalpoliti i Frederikshavn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.