Mand idømt 20 års fængsel i Somalia for drab i Kødbyen

Det har ikke været muligt at få udleveret en 31-årig mand, der er mistænkt for et meget omtalt drab fra 2012.

Næsten fire år efter drabet på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere er den formodede gerningsmand blevet straffet i Somalia.

Advokaturchef Dorit Borgaard fra Københavns Politi bekræfter over for Ritzau, at den 31-årige mand for nylig er blevet idømt 20 års fængsel ved Hargeisa Regional Court.

Derudover skal den dømte betale 33 1/3 kameler til sit offers familie i erstatning.

Jonas Thomsen Sekyere blev dræbt 17. november 2012 med flere knivstik ved et toilet på diskoteket Bakken i Kødbyen på Vesterbro i København.

I tiden herefter samlede politiets interesse sig hurtigt om fire mænd.

Det lykkedes at anholde tre af dem, men den fjerde, som mistænkes for at have ført kniven, havde held til at flygte ud af landet.

I 2014 blev manden anholdt og fængslet i Somaliland, men landets forfatning forhindrede tilsyneladende en udlevering af den mistænkte.

Derfor er det endt med, at drabssagen blev behandlet i Somalia, selv om de danske myndigheder har opretholdt den internationale efterlysning.

Anklagemyndigheden i København venter nu på at modtage dommen og vil derefter beslutte, hvorvidt man vil acceptere afgørelsen eller også fremadrettet bestræbe sig på at få manden udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.