Ulykker

Mand måtte springe for livet

Chokeret genbo overværede ulykke med faldende betonelement på nybyggeri i Nørresundby

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kort efter at det var sat på plads på byggeriet faldt elementet ned, men arbejderen på stigen nåede at springe til side, så han ifølge politiet slap med mindre kvæstelser på sit ene ben. Foto: Jens Dallgaard

NØRRESUNDBY:En 29-årig betonarbejder på et plejehjemsbyggeri ved Føtex i Nørresundby måtte torsdag morgen springe for livet, da et 14 tons tungt og 7 gange 4 meter stort betonelement faldt ned fra et nybyggeri på byggepladsen i Nørresundby.

Betonelement var netop sat på plads på byggeriet i cirka syv meters højde. Her var det fastgjort med to skråstivere, der samtidig fungerer som justering for at få elementet placeret korrekt.

Det var under arbejdet med at justere elementet, at en af de to skråstivere ifølge politiets oplysninger sprang. Den anden skråstiver var ikke stærk nok til at holde elementet, der faldt udad og ned fra de syv cirka syv meters højde.

- Manden stod angiveligt på en stige under det faldende element. Oppe fra byggeriet blev der råbt mandens kollegaer, så han nåede at springe ned fra stigen, og det var faktisk derved at han kom til skade med sit ene ben. Men det er nærmest mirakuløst, at han slap så let fra ulykken, Der må have været nogen, der har holdt hånden over ham, mener vagtchef Poul Badsberg, Nordjyllands Politi.

Ulykken blev overværet af en genbo, der fra morgenbordet havde frit udsyn til byggepladsen.

- Det var en chokerende oplevelse og en meget brat opvågning, siger genboen, Jens Dallgaard, som stadig er rystet efter oplevelsen.

Efter ulykken havde manden, ifølge Jens Dallgaard, svært ved at rejse sig op. Han blev pakket ind i nogle arbejdsjakker, indtil ambulancen var fremme på stedet.

Manden på stigen var ved at gøre det næste element klar til at blive hejst op på plads, da ulykken indtraf.

Der er tale om byggeriet af et plejehjem i Nørresundby, og politiet har tilkaldt Arbejdstilsynet, så der kan foretages en grundig undersøgelse af ulykken.

- Det er direkte livsfarligt, hvis der ikke er styr på sikkerheden, når der arbejdes med så tunge betonelementer, siger vagtchefen til Nordjyske.