Udland

Mand med skudsikker vest dræbt ved butikscenter i Malmø

Ifølge svensk avis var der udlovet en drabsdusør på offeret, der tidligere var medlem af en kriminel bande.

En skudsikker vest kunne ikke redde en mand, der lørdag aften blev ramt af flere skud på en parkeringsplads ved et indkøbscenter i Malmø.

Politiet mener, at flere gerningsmænd var involveret i nedskydningen, der fandt sted foran butikscentret Mobilia. Centret besøges også af danskere, som tager turen over broen til den anden side af Øresund.

Offeret blev bragt på hospitalet, men hans liv stod ikke til at redde. Han blev ramt af flere skud, oplyser Stephan Söderholm, informationsmedarbejder hos politiet i Malmø, til nyhedsbureauet TT.

Forud for nedskydningen skal der have været nogle uoverensstemmelser mellem flere personer på en restaurant i nærheden, skriver avisen Sydsvenskan på sin hjemmeside.

Manden, der var iført skudsikker vest, flygtede ud på parkeringspladsen, hvor han blev skudt ned og dræbt for øjnene af adskillige af indkøbscentrets kunder.

Der var ifølge Sydsvenskan udlovet en dusør for at slå offeret, der menes at være i 30-års alderen, ihjel. Han deltog i en bandekrig, der udspillede sig i Malmø fra 2007 til 2011, og skulle have været medlem af en kriminel gruppe ved navn Broderskabet.

Den dræbte var angiveligt også berygtet for et indgående kendskab til at fremstille bomber.

Blandt andet stod han bag en sprængladning, der i 2007 eksploderede foran en anklagers hjem i Trollhättan. Angrebet var tilsyneladende hævn for, at anklageren førte sager mod flere kriminelle grupperinger.

Efter at have udstået sin fængselsstraf for bombeangrebet kom manden under politibeskyttelse, skiftede navn og bosatte sig et hemmeligt sted.

Hans nye identitet og opholdssted blev dog afsløret i forbindelse med, at han stak en mand ned med en kniv. En domstol gav i det tilfælde manden medhold i, at han havde handlet i selvforsvar.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden