Mand opdigter røveri for at beholde knallert

Da politiet beslaglagde en 24-årigs knallert, fik han en kammerat til at anmelde et røveri mod supermarked.

Mand opdigter røveri for at beholde knallert

En 24-årig mand fra Næstved var alt andet end glad, da en politipatrulje torsdag aften beslaglagde hans ulovlige knallert, så han fik en kammerat til at anmelde et røveri for at få den tilbage.

- Han bliver bortvist fra en adresse, fordi han er fuld, og patruljen formaner ham om, at han ikke må køre på sin knallert, da den er ulovlig, fortæller Ehm Christensen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

Kort efter ser betjentene den 24-årige komme kørende i Ringstedgade i Næstved. De standser ham, beslaglægger knallerten og sender ham væk.

Betjentene bevogter knallerten, mens de venter på, at den bliver hentet. Men så får de et alarmopkald om et røveri i en Kiwi-forretning cirka 200 meter fra, hvor de står.

- Anmelderen siger, at han kan se ekspedienten stå med armene i vejret. Andet kan han ikke se, siger Ehm Christensen.

Politifolkene har ikke noget valg. De lader knallert være knallert og løber ned til Kiwi-forretningen, hvor der imidlertid ikke er det mindste tegn på røveri.

Da de går tilbage, får de formentlig noget røde ører, for knallerten er væk.

- De føler sig jo nok lidt stødt på den professionelle stolthed, som vagtchefen formulerer det.

Der går dog ikke lang tid før de igen får øje på den 24-årige. Han kommer kørende på sin knallert med en 30-årig kammerat og bliver igen stoppet.

- Da vi så ringer til anmelderen af røveriet, begynder en mobiltelefon at ringe i lommen på kammeraten, siger Ehm Christensen.

Begge mænd blev anholdt. Desuden er der taget en blodprøve af den 24-årige for at fastslå, om han har kørt spirituskørsel på knallerten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.