Mand opfordrede til jødedrab: Slipper for afsoning

Retten i Glostrup har fundet en 48-årig mand skyldig i racisme. Han modtog dommen.

Det var strafbart, da en 48-årig mand i juli 2014 på Facebook opfordrede til drab på jøder. Det har Retten i Glostrup onsdag fundet frem til.

En enig domsmandsret har besluttet, at manden idømmes 60 dages betinget fængsel.

Han var tiltalt efter racismeparagraffen for at have oprettet en Facebook-gruppe med navnet "Død over jøderne", mens han samtidig skrev en række stødende ting om jøder på sin private profil.

- Retten mener, at ytringerne er så grove, at de hæmmer den offentlige debat, og derfor straffes du for både racisme og propagandavirksomhed, i og med at man kan nå ud til et bredt publikum på Facebook, siger retsformand Martin Christian Hall.

Den 48-årige mand nægtede sig skyldig i tiltalen, selvom han erkendte, at det var ham, der oprettede gruppen og skrev kommentarerne.

Han modtog dommen.

Manden, der har muslimsk baggrund, skrev blandt andet på Facebook, at "hvis man ønsker jihad, skal man have jøderne på sigtekornet" og "find dig et gaskammer, Martin Ludergaard, din luderunge" med henvisning til landets udenrigsminister, Martin Lidegaard (R).

Den nu racismedømte mand har forklaret, at han skrev kommentarerne i frustration og afmagt, da han sidste sommer så tv-billeder fra konflikten mellem israelerne og palæstinenserne i Gazastriben.

Det var ikke hensigten at skabe frygt, men blot at skabe debat, har den 48-årige mand forklaret i retten.

- Jeg mener jo ikke, at jøder skal dø. Jeg ville bare skabe debat, og jeg var sur over, at Martin Lidegaard ikke fordømte bomberne i Gaza, sagde manden i retten tidligere onsdag.

Hos anklager Rasmus Petersen havde man ønsket, at manden blev idømt fængsel i ikke under tre måneder.

- Jeg er tilfreds med, hvad retten kom frem til. I forhold til retspraksis synes jeg, at vi lander omkring, hvad der var ventet, siger anklager Rasmus Petersen til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.