Udland

Mand sætter ild til sig selv i det centrale Tunis

Spændinger øges mellem sekulære og islamister i Tunesien, hvor det arabiske forår begyndte.

Mand sætter ild til sig selv i det centrale Tunis

En mand har tirsdag sat ild til sig selv i det centrale Tunis.

En korrespondent for nyhedsbureauet AFP overværede, at en ung mand satte ild til sig selv, kort før landets politiske ledere skulle stemme om en ny regering, der skal forsøge at bringe landet ud af en dyb politisk krise.

- Her ser I en ung mand, som må sælge cigaretter på grund af arbejdsløshed, skreg manden, inden han satte ild til sig selv på Habib Bourguiba-avenuen, siger flere øjenvidner.

Den stærkt forbrændte mand var stadig ved bevidsthed, da en ambulance kom for at køre ham på hospitalet.

Spændinger mellem sekulære og islamister tage stadig til i Tunesien. Landets nye regering skal ledes af det islamistiske parti, Ennahda, med opbakning fra centrum-venstre-partiet Ettakatol samt det sekulære parti Kongressen for Republikken.

Det nordafrikanske land havnede for nogle uger siden i en kæmpemæssig politisk krise, efter at den fremtrædende venstreorienterede politiker Chokri Belaid blev dræbt den 6. februar.

Liberale og venstreorienterede er dybt skeptiske over for Ennahda. De beskylder partiet for at dække over voldelige og kriminelle salafister, der dyrker en rabiat tolkning af islam.

Salafister har stået bag overfald og angreb på for eksempel butiksejere, der sælger alkohol, og kvinder, som går klædt ligesom kvinder i Europa.

Det var Tunesien, der indvarslede det arabiske forår, da et folkeligt oprør for lidt over to år siden fordrev landets mangeårige diktator, Zine El Abidine Ben Ali.

Det skete da en ung mand, Mohammed Bouazizi, satte ild til sig selv i desperation over fattigdom og undertrykkelse.

Hans død gjorde ham til helt for mange i den arabiske verden og forbindes mere end nogen anden med den revolte, der satte en stopper for den enerådige præsident Ben Alis 24 år lange regime og dermed bragte håb om forandringer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.