Aalborg

Mand sigtet for forsøg på voldtægt mod 10-årig på fri fod

Landsretten mener, at der er "begrundet mistanke" mod en 25-årig mand fra Aalborg - men ikke nok til at få ham fængslet

Den 10-årige pige blev overfaldet 26. juli nær Dikevej syd for Gigantium i det østlige Aalborg. Arkivfoto: Jesper Thomasen

Den 10-årige pige blev overfaldet 26. juli nær Dikevej syd for Gigantium i det østlige Aalborg. Arkivfoto: Jesper Thomasen

AALBORG:Mistanken mod en 25-årig mand for et groft voldtægtsforsøg mod en 10-årig pige i Aalborg vejer tungt, men ikke nok til at få ham varetægtsfængslet.

Det står klart, efter at Vestre Landsret har behandlet kæresagen mod den 25-årige, som onsdag blev løsladt efter et grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Dog mener landsretten, at der er "begrundet mistanke" mod den 25-årige, og der er altså tale om en skærpet vurdering af mistankegrundlaget i forhold til byrettens.

Læs også: Mand trak lille pige ind i krat

Det får dog umiddelbart ingen betydning for den 25-årige, for landsretten mener ikke, at han kan påvirke efterforskningen, og så er en "begrundet mistanke" ikke nok til at berettige en fængsling.

Det ærgrer anklager Thomas Klingenberg, der onsdag kærede byrettens kendelse på stedet.

- Jeg er trods alt godt tilfreds med landsrettens resultat. Men det ærgrer mig selvfølgelig, at en mistænkt til så grov en forbrydelse skal have lov til at gå frit omkring, navnlig fordi han også er sigtet for vidnetrusler mod den 10-årige pige, siger han.

"Jeg ved, hvor du bor"

Forbrydelsen fandt sted helt tilbage i slutningen af juli. Pigen har under en videoafhøring forklaret, at gerningsmanden under påskud af, at hun skulle hjælpe ham med at finde hans bortløbne hund, fik lokket hende med ind i et buskads ved Panstien i Aalborg. Her væltede han hende omkuld, og da hun gjorde modstand, truede han hende med ordene "Du skal være stille" og "Jeg ved hvor du bor", før det lykkedes hende at slippe fri.

Læs også: Overfald på 10-årig: Politiet går dør til dør

Omfattende efterforskning førte ingen vegne, og tirsdag valgte politiet så at efterlyse manden med et billede fra et overvågningskamera i en bus, og den 25-årige meldte kort efter sig selv som manden på billedet, men han nægter at have noget med sagen at gøre.

Ok at efterlyse med foto

Thomas Klingenberg erkender, at det for beboerne i området, der har været stærkt optaget og påvirket af sagen, kan være svært at forstå, at manden ikke kan fængsles.

- Men det er nu engang sådan, retsplejeloven er indrettet, at hvis man skal fængsle på det vi kalder retshåndhævelsen - det som man også kan kalde for retsfølelsen - så skal der være en særlig bestyrket mistanke, og det er der ikke på nuværende tidspunkt, siger han.

Læs også: Mand lokkede pige i fælde med mobilfoto

Med landsrettens kendelse har Nordjyllands Politi dog fået bekræftet, at det var berettiget at efterlyse manden med fotografi.

- Der er ingen tvivl om, at det er politiets kompetence at vurdere mistankegrundlaget i forhold til, om det er berettiget at offentliggøre foto af en mistænkt, men landsretten bekræfter altså vores vurdering i denne sag, påpeger Thomas Klingenberg.

Den 25-årige er fortsat sigtet, og politiet efterforsker på fuld kraft lige nu, tilføjer han.