Mand tiltalt i sag om kæledyr

Flere fuppede kæledyrsejere kan nu gøre sig håb om, at gerningsmanden er stoppet

Winnie Kia Winther blev franarrret 1.000 kroner af svindleren, der nu blevet sigtet i sagen. Foto Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Winnie Kia Winther blev franarrret 1.000 kroner af svindleren, der nu blevet sigtet i sagen. Foto Michael Bygballe Michael Bygballe

DANMARK:Nordsjællands Politi har sigtet en mand for bedrageri efter flere sager om pengeafpresning af kæledyrsejere.

I forrige uge kunne NORDJYSKE berette, at Winnie Kia Winther var blevet franarret 1000 kroner i forbindelse med, at hendes racekat var løbet bort.

En person havde ringet på Winnies efterlysning på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside og påstået, at han vidste, hvor katten var. Men han krævede betaling for at oplyse adressen, og efter overførslen fik Winnie ikke sin kat tilbage.

Siden er flere sager kommet til, og NORDJYSKE er på nuværende tidspunkt bekendt med 14 personer rundt omkring i landet, som har haft oplevelser af denne type.

En er sigtet

Hos Nordsjællands Politi har man nu samlet en række sager og tiltalt en mand, som stilles for retten i Lyngby 26. februar.

- Han er tiltalt for bedrageri i en række sager, hvor kæledyrsejere, der har efterlyst deres dyr online, er blevet afpresset penge for at få oplysninger om, hvor dyrene befandt sig, siger Pauline Popp-Madsen, senioranklager ved Rigsadvokaten.

Nordjyllands Politi har modtaget anmeldelser om fire bedragerisager fra knuste kæledyrsejere, og journalerne på både Winnie Kia Winther og Else Kristensens sager er sendt videre til Nordsjællands Politi.

- Vi har sporet deres pengeoverførsler til Farum. Og vi ved, at man allerede har tiltalt en person for bedrageri af den her type hos Nordsjællands Politi, så det er jo nærliggende at antage, at sagerne herovrefra kunne have en sammenhæng med dem, han er anklaget for, siger Ole Thomsen, konsulent ved Nordjyllands Politi.

Det er endnu uvist, om sagerne fra Nordjylland når at blive tilføjet anklageskriftet til retssagen i Lyngby.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden